Een nieuwe duurzame warmtepomp zonder buitenunit

Een nieuwe duurzame warmtepomp zonder buitenunit

De nieuwe NIBE S735 ventilatielucht/water warmtepomp biedt gasloos en duurzaam comfort zonder buitenunit. Met ventilatielucht als bron is er geen buitenunit of grondboring nodig. De alles-in-één warmtepomp zorgt voor ventilatie, warmte én warmtapwater en is een duurzame totaaloplossing voor All-Electric woningen.

Dankzij de nieuwe NIBE S735 ventilatielucht/water warmtepomp is een cv-ketel of gas overbodig. De modulerende warmtepomp gebruikt ventilatielucht, eventueel aangevuld met buitenlucht, als bron. Een buitenunit en grondboring zijn hierdoor niet nodig, waardoor de warmtepomp eenvoudig en snel te installeren is. De S735 is een complete én zeer compacte oplossing met een vloeroppervlak van slechts 60 x 62 cm. Alle componenten, inclusief het expansievat en de cv-overstort, zijn geïntegreerd in het toestel en achter een mantel weggewerkt. Hierdoor zijn ze vanaf de voorzijde van de warmtepomp gemakkelijk bereikbaar voor servicedoeleinden en wordt de installatietijd aanzienlijk verkort. De S735 kan ruimtebesparend in een nis worden opgesteld. Ook kan het toestel gesplitst worden en in twee delen naast elkaar (bijvoorbeeld op zolder) of op twee verschillende verdiepingen geplaatst worden voor meer flexibiliteit bij de installatie.

Alles-in-één: duurzaam én krachtig

Deze alles-in-één oplossing zorgt voor het verwarmen van de woning, mechanische ventilatie (inclusief warmteterugwinning) en ruim voldoende warmtapwater dankzij de geïntegreerde 180 liter boiler. Met een modulerend compressorvermogen van 1,1 tot 6,4 kW heeft de nieuwe NIBE S735 een flink vermogen waardoor een woning snel warm is. Het is zelfs mogelijk om het vermogen verder aan te vullen door middel van een intern elektrisch element van 2 tot 9 kW. Door het modulerende karakter van de compressor is een diepe uitkoeling van de ventilatielucht mogelijk waardoor geen extra ventilatie benodigd is.

Het toestel maakt gebruik van het duurzame, natuurlijke koudemiddel propaan (R290) waardoor de S735 een lage impact heeft op het milieu. Mede hierdoor heeft de warmtepomp het hoogste energielabel A+++ voor verwarming en energielabel A voor tapwater. De warmtepomp is nu verkrijgbaar met maar liefst € 3.000,- ISDE-subsidie.

Geschikt voor iedere woning

Met een zeer breed temperatuurbereik tot 69°C is de NIBE S735 toepasbaar in combinatie met alle afgiftesystemen zowel vloerverwarming als radiatoren. Dankzij de hoge aanvoertemperatuur is het niet noodzakelijk om de bestaande radiatoren te vervangen. Hierdoor is de overstap naar All-Electric voor consumenten minder ingrijpend. Deze combinatie van eigenschappen maakt deze warmtepomp zeer geschikt voor All-Electric installaties in nagenoeg iedere woning: nieuwbouw én bestaande bouw.

Bijzonder stil

De nieuwe NIBE S735 is ontworpen met het oog op een laag geluidsniveau en is daardoor bijzonder stil. Het geluidsniveau van deze warmtepomp is slechts tussen de 36 en 49 dB, dat is te vergelijken met een koelkast. Daardoor is de warmtepomp ook zeer geschikt voor appartementen.

Slimme energiebesparende opties

Van ingebouwde slimme functionaliteiten zoals een energiemeter voor afgegeven energie, load balancing tot Smart Price Adaption en Smart Grid-afstemming: de S735 heeft het allemaal. Met een accessoire is zelfs optimalisatie met opgewekte zonne-energie mogelijk.

Het myUplink-platform biedt snel overzicht van de status van de warmtepomp en verwarming in de woning. Dit biedt uitgebreide mogelijkheden voor installateurs, monteurs of beheerders voor monitoring, uitlezing en bediening – ook op afstand. De draadloze myUplink-sensoren meten bovendien CO2 en relatieve vochtigheid voor vraaggestuurde ventilatie. De combinatie van efficiëntie, comfort én innovatie maakt de NIBE S735 een slimme keuze voor consumenten én installateurs.

Dit artikel is gesponsord door NIBE.

Vakbeurs Energie is ijkpunt in de energietransitie

Vakbeurs Energie is ijkpunt in de energietransitie

Klimaatverandering en de stikstofproblematiek zijn complexe problemen, maar met kennisoverdracht en een onovertroffen aanbod van direct toepasbare innovaties op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving biedt editie 19 van Vakbeurs Energie een schat aan kennis en oplossingen.

Inschrijving deelname Warmtepomp Innovatieroute geopend

Inschrijving deelname Warmtepomp Innovatieroute geopend

Tijdens Vakbeurs Energie, van 15 t/m 17 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch, organiseert Vakblad Warmtepompen dagelijks de Warmtepomp Innovatieroute. Deze route loopt langs een aantal stands waar experts in korte sessies alles over de nieuwste ontwikkelingen rond duurzame klimaattechnologie vertellen.

Luxe vakantiewoningen met natuurvriendelijke verwarming

Luxe vakantiewoningen met natuurvriendelijke verwarming

Op een prachtige locatie in het hart van de Veluwe bij Hoenderloo is het eerste private retreat resort van Nederland gerealiseerd. Het resort met de naam 'Marber' heeft 25 woningen, die midden in de natuur staat.

Grootvermogen warmtepompen breed inzetbaar

Grootvermogen warmtepompen breed inzetbaar

De markt voor grootvermogen warmtepompen heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Senior Productmanager Utiliteit Warmtepompen Marco Middelburg vertelt over de transformatie binnen Remeha. Application Engineer Gaston Plante neemt een project onder de loep.

De Wijert - 'proeftuin' voor aardgasvrije wijken - in Groningen, een van de gemeenten waarvan de warmtevisie is geanalyseerd (foto: PAW / Kick Smeets).

Plannen aardgasvrije wijken onvoldoende voor doelstellingen Klimaatakkoord

Alle Nederlandse gemeenten hebben in een warmtevisie vastgelegd hoe ze tot 2030 aan de slag gaan met het aardgasvrij maken van woningen en gebouwen. Die lokale plannen leveren opgeteld niet genoeg op om aan de nationale doelstellingen voor een aardgasvrije gebouwde omgeving te voldoen, blijkt uit analyse door milieuorganisatie Natuur & Milieu.

De boilervaten van Duklitech met de twee spiralen onderin zijn leverbaar in varianten met een inhoud van 200, 300, 500 en 740 liter.

Spiraal alleen onder in boilervat geeft hogere COP

Hoe haal je het hoogste rendement uit een warmtepomp tijdens het opwarmen van de boiler? Dat doe je door de spiraal zo laag mogelijk in de warmwateropslag te plaatsen en niet door te laten lopen tot helemaal naar boven. En dan liefst een dubbele spiraal te gebruiken, om toch voldoende afgevende oppervlakte te realiseren. Het lukte Duklitech om zo'n efficiënte boiler te ontwikkelen.

Designprijs voor airco met houten afwerking

Designprijs voor airco met houten afwerking

Het high-end airconditioningsysteem Daiseikai 10 van Toshiba heeft onlangs de iF Design Award 2024 gewonnen. De airco voor woningen sleepte de prijs in de wacht in de categorie productontwerp. Niet alleen vanwege het design met houten afwerking, maar ook vanwege de hoge energie-efficiëntie.

Nieuw: geluiddempende kast voor warmtepomp en andere installaties

Nieuw: geluiddempende kast voor warmtepomp en andere installaties

Om een binnendeel van een warmtepomp, boilervat en ventilatiebox samen weg te werken, heeft de Interduct Groep een installatiekast ontwikkeld. De kast is geluiddempend en kan als plug & play-oplossing worden geleverd, waarbij de apparaten al in de fabriek worden geïnstalleerd.