Bespaar nu energie met warmtepompboilers

Bespaar nu energie met warmtepompboilers

Met de warmtepompboilers van Atlantic kun je het hele jaar door op duurzame wijze van warm tapwater genieten. Ze zijn hét duurzame alternatief voor een elektrische boiler, geiser of warm water via de cv-installatie. Het is een gasloze oplossing voor warm water en ze verbruiken tot 70% minder energie dan traditionele elektrische boilers zonder aan comfort in te boeten.

Een warmtepompboiler in plaats van een traditionele elektrische boiler

De warmtepompboilers van Atlantic verbruiken tot 70% minder energie dan traditionele boilers, zonder aan comfort in te boeten. Een gezin van 4 personen verbruikt gemiddeld 180 liter warm water per dag. Om dit op te warmen tot 50°C, heeft een gewone elektrische boiler zo’n 4kWh per dag nodig. Een warmtepompboiler verbruikt tot 70% minder vermogen. De winst is snel berekend:

Van warm water op gas naar een warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler bespaar je direct op je gasrekening en ze zijn zuinig in stroomverbruik. Voorbeeld: Een huishouden verbruikt 1200 m3 gas per jaar. Het aandeel van warm tapwater is 20%. De overstap van gas naar een warmtepompboiler levert het volgende op:

Koppeling met PV-panelen

Door de versobering van de salderingsregeling, wordt een warmtepompboiler met koppeling op PV-panelen een aantrekkelijke oplossing. De warmtepompboiler werkt dan als batterij, waarin overtollig opgewekte energie wordt opgeslagen.

Calypso

De Calypso is uiterst compact en ideaal voor kleine tapwaterverbruikers (studio’s en kleine appartementen). Hij is verkrijgbaar in 100 en 150 liter. De ruimtebesparende wandmontage, de snelle opwarmtijd en de intelligente Smart Control-functie zorgen voor optimaal comfort. De Calypso mag met trots het energielabel A+ dragen. De warmtepomp onttrekt 2/3 van de benodigde energie aan de omgevingslucht om het tapwater op te warmen tot 50-52°C. Elektriciteit is enkel nodig om de pomp te laten functioneren. De elektrische steunverwarming wordt enkel geactiveerd als de warmtepomp niet aan de vraag kan voldoen.

Met een COP van 2,75 (type VM-100L) en 3,21 (type VM-150L) levert een Calypso over een volledig jaar meer dan driemaal zoveel energie dan hij verbruikt. Voor maximaal rendement en een lange levensduur is de Calypso uitgerust met de beste technologie die Atlantic te bieden heeft: een hoogwaardige emaillelaag en een steatiet weerstand (minder kalkafzetting) met een ACI Hybride anode (anti-corrosiebescherming).

Met de CozyTouch technologie kan de Calypso op afstand worden bediend met een smartphone. Zo houdt je het comfort en verbruik letterlijk en figuurlijk in de hand.

Explorer

De Explorer is geschikt voor de grotere tapwaterverbruikers en is verkrijgbaar in 200 en 270 liter. Ook de Explorer is zeer energiezuinig en onttrekt 2/3 van de benodigde energie aan de omgevingslucht om het tapwater op te warmen tot 60°C. Elektriciteit is enkel nodig om de warmtepomp te laten functioneren. De elektrische steunverwarming wordt enkel geactiveerd als de warmtepomp niet aan de vraag kan voldoen én wanneer de gebruiker kiest voor snel opwarmen, zogenaamde Boost Mode. De Explorer verbruikt daarom 60% tot 70% minder elektriciteit dan een conventionele boiler.

Dankzij de droge weerstand (steatiet) en het keramische verwarmingselement is de Explorer bestand tegen agressief en kalkhoudend water. Een bijkomend voordeel is dat u de boiler niet leeg hoeft te laten lopen om de weerstand te vervangen. De titaananode in het midden van het stalen vat wordt aangedreven door een elektronische printplaat die d.m.v. een minimale spanning het opslagvat levenslang beschermt tegen corrosie.

Met de CozyTouch technologie kan de Explorer bovendien op afstand worden bediend met een smartphone. Zo houdt je het comfort en verbruik letterlijk en figuurlijk in de hand.

Dit artikel is gesponsord door Groupe Atlantic Nederland.