Kennismiddag Warmtepompen op 12 oktober in Den Bosch

Kennismiddag Warmtepompen op 12 oktober in Den Bosch
Dagvoorzitter Frank Agterberg tijdens de vorige editie van de Kennismiddag Warmtepompen.

Tijdens de Vakbeurs Energie vindt in de Brabanthallen op 12 oktober de Kennismiddag Warmtepompen plaats. U wordt hier bijgepraat over belangrijke nieuwe ontwikkelingen rond warmtepompen, zodat U beter beslagen ten ijs komt om de juiste beslissingen te nemen.

Dagvoorzitter van de Kennismiddag Warmtepompen is Frank Agterberg, voorzitter van Vereniging Warmtepompen en BodemenergieNL. Hij zal u door een programma leiden waarin praktijkdeskundigen ingaan op kansen, mogelijkheden, uitdagingen en natuurlijk de oplossingen voor knelpunten. De doelgroep waarvoor de kennismiddag is bedoeld zijn adviseurs, installateurs, projectontwikkelaars, corporaties en anderen die professioneel bij warmtepompen betrokken zijn.

De kennismiddag start om 12.00 uur met een inlooplunch; daarna start het programma, waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

Wie gaat installeren?

Fabrikanten schalen hun productie op en werken aan betere toeleveringsketens. De leveringsproblemen zijn straks opgelost, maar wie gaat die warmtepompen installeren?

Opschalen

Een belangrijke uitdaging ligt bij woningcorporaties. Hoe kun je opschalen bij de bestaande woningvoorraad en verouderde stapelbouw?

Projectverhaal

Voor een grootschalige energietransitie is (ook) een wijkgerichte aanpak nodig. Zo wordt binnen de Proeftuinen Aardgasvrij onderzocht wat de beste oplossingen zijn. We gaan in op een succesvol projectverhaal, van schets tot oplevering: wat zijn de technische en juridische uitdagingen, hoe creëer je draagvlak en neem je bewoners mee.

Verwarmen met een airconditioning

De lucht/lucht-warmtepomp – is in opmars. Wat zijn de kansen en valkuilen, wanneer is het een goede oplossing en wanneer kies je voor een alternatief?

Koudemiddel van de toekomst propaan

F-gassen worden uit gefaseerd, propaan zal in de toekomst een nieuwe standaard zijn. Wat zijn de (on)mogelijkheden, welke veiligheidsmaatregelen moeten worden getroffen en hoe zit het met specifieke opleiding/certificering?

Alternatieve bronsystemen

Warmteterugwinning uit eigen individueel rioolwater, PVT, IJszakken, ventilatielucht

De ins en outs van ventilatiewarmtepompen. Wat zijn de voordelen? Hoe maak je tapwater? Wanneer is het als standalone (zonder gasketel) mogelijk?

Monoblock

De opkomst van propaan als koudemiddel brengt met zich mee dat de monoblock in opmars is. Welke voor- en nadelen brengt dit met zich mee?

Voldoen aan geluidsregels

Ruim twee jaar geleden zijn geluidsregels ingevoerd voor airco en warmtepompen. De laatste tijd is het redelijk stil rond geluid. Als warmtepomppen massaal worden uitgerold, kan dat alsnog veranderen. Wat zijn de actuele ontwikkelingen, hoe kunnen fabrikanten en/of installateurs voor stillere installaties zorgen?

Netbeheer/energie

De massale toepassing van warmtepompen kan in de huidige situatie samengaan met grote problemen rond piekbelasting en onbalans op het net. Wat zijn de opties om dit te voorkomen?

Meer informatie en aanmelden

De Kennismiddag Warmtepompen vindt plaats op 12 oktober in de Brabant Hallen in Den Bosch; daar vindt op dat moment ook de Energie Week plaats. U kunt om 12:00 uur terecht voor een lucht. Om 13:00 begint het programma met presentaties. Dat loopt, met een pauze tussendoor, door tot 17:00 uur. Daarna kan er onder het genot van een drankje tot 18:00 uur worden genetwerkt.

Op de website https://kennismiddag.vakbladwarmtepompen.nl/ vindt U meer informatie over de kennismiddag. U zich hier ook aanmelden.

Lees meer over

Alfea Extensa M: nieuw monobloc van Atlantic

Alfea Extensa M: nieuw monobloc van Atlantic

Atlantic presenteert haar nieuwste lucht/water warmtepomp: de Alfea Extensa M. Deze nieuwe monobloc range staat garant voor stilte, betrouwbaarheid...

Warm- en koudwaterbatterij van Orcon.

Extra koeling via balansventilatie

Koelen met een warmtepomp en vloerverwarming is slechts in beperkte mate mogelijk. Dat komt niet door het koelvermogen van de warmtepomp, maar...

De stand van awardwinnaar Eplucon op de beursvloer van de VSK.

'10 ampère-woning' wint VSK Award in categorie Energietransitie

Op 6 februari, de eerste dag van vakbeurs VSK in Utrecht, werden de VSK Awards uitgereikt. De award in de categorie Energietransitie ging naar de '10...

De jaren dertig-woning in Stadskanaal die gasloos wordt gemaakt.

Jaren dertig-woning gasloos met binnen opgesteld monoblock

Om een jaren dertig-woning van het gas te halen zonder het karakteristieke uiterlijk aan te tasten, is een speciale warmtepomp ontwikkeld. Een voor...

Voordelen maken CO₂ een prima koudemiddel voor warmtepompen

Voordelen maken CO₂ een prima koudemiddel voor warmtepompen

Het lijkt ironisch: we moeten de CO₂-emissie reduceren, en toch kan CO₂ ons helpen de planeet koeler te houden. CO₂ is als koudemiddel namelijk een...

Bedrijfsruimten duurzaam verwarmen lastig en duur? 

Bedrijfsruimten duurzaam verwarmen lastig en duur?

Hoe verwarm je bedrijfsruimte duurzaam, zonder dat de kosten de pan uit rijzen? De Qwikshift Hybrid Heater is een mooie oplossing hiervoor. Dit...

‘Gescheiden hybride’: de gasketel voor radiatoren, een warmtepomp voor de vloerverwarming.

Hybride maar dan anders: geen koppeling tussen ketel en warmtepomp

Een hybride warmtepompinstallatie, maar dan net anders. In de filosofie van Bergman Installatiewerken verwarmt een warmtepomp de benedenverdieping...

Deze preview wil je niet missen op de VSK

Deze preview wil je niet missen op de VSK

Op de VSK-beurs in Utrecht toont Vaillant van 6 tot 9 februari de nieuwe aroTHERM Split plus die eind 2024 wordt verwacht.