Kennismiddag Warmtepompen op 12 oktober in Den Bosch

Kennismiddag Warmtepompen op 12 oktober in Den Bosch
Dagvoorzitter Frank Agterberg tijdens de vorige editie van de Kennismiddag Warmtepompen.

Tijdens de Vakbeurs Energie vindt in de Brabanthallen op 12 oktober de Kennismiddag Warmtepompen plaats. U wordt hier bijgepraat over belangrijke nieuwe ontwikkelingen rond warmtepompen, zodat U beter beslagen ten ijs komt om de juiste beslissingen te nemen.

Dagvoorzitter van de Kennismiddag Warmtepompen is Frank Agterberg, voorzitter van Vereniging Warmtepompen en BodemenergieNL. Hij zal u door een programma leiden waarin praktijkdeskundigen ingaan op kansen, mogelijkheden, uitdagingen en natuurlijk de oplossingen voor knelpunten. De doelgroep waarvoor de kennismiddag is bedoeld zijn adviseurs, installateurs, projectontwikkelaars, corporaties en anderen die professioneel bij warmtepompen betrokken zijn.

De kennismiddag start om 12.00 uur met een inlooplunch; daarna start het programma, waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

Wie gaat installeren?

Fabrikanten schalen hun productie op en werken aan betere toeleveringsketens. De leveringsproblemen zijn straks opgelost, maar wie gaat die warmtepompen installeren?

Opschalen

Een belangrijke uitdaging ligt bij woningcorporaties. Hoe kun je opschalen bij de bestaande woningvoorraad en verouderde stapelbouw?

Projectverhaal

Voor een grootschalige energietransitie is (ook) een wijkgerichte aanpak nodig. Zo wordt binnen de Proeftuinen Aardgasvrij onderzocht wat de beste oplossingen zijn. We gaan in op een succesvol projectverhaal, van schets tot oplevering: wat zijn de technische en juridische uitdagingen, hoe creëer je draagvlak en neem je bewoners mee.

Verwarmen met een airconditioning

De lucht/lucht-warmtepomp – is in opmars. Wat zijn de kansen en valkuilen, wanneer is het een goede oplossing en wanneer kies je voor een alternatief?

Koudemiddel van de toekomst propaan

F-gassen worden uit gefaseerd, propaan zal in de toekomst een nieuwe standaard zijn. Wat zijn de (on)mogelijkheden, welke veiligheidsmaatregelen moeten worden getroffen en hoe zit het met specifieke opleiding/certificering?

Alternatieve bronsystemen

Warmteterugwinning uit eigen individueel rioolwater, PVT,  IJszakken, ventilatielucht

De ins en outs van ventilatiewarmtepompen. Wat zijn de voordelen? Hoe maak je tapwater? Wanneer is het als standalone (zonder gasketel) mogelijk?

Monoblock

De opkomst van propaan als koudemiddel brengt met zich mee dat de monoblock in opmars is. Welke voor- en nadelen brengt dit met zich mee?

Voldoen aan geluidsregels

Ruim twee jaar geleden zijn geluidsregels ingevoerd voor airco en warmtepompen. De laatste tijd is het redelijk stil rond geluid. Als warmtepomppen massaal worden uitgerold, kan dat alsnog veranderen. Wat zijn de actuele ontwikkelingen, hoe kunnen fabrikanten en/of installateurs voor stillere installaties zorgen?

Netbeheer/energie

De massale toepassing van warmtepompen kan in de huidige situatie samengaan met grote problemen rond piekbelasting en onbalans op het net. Wat zijn de opties om dit te voorkomen?

Meer informatie en aanmelden

De Kennismiddag Warmtepompen vindt plaats op 12 oktober in de Brabant Hallen in Den Bosch; daar vindt op dat moment ook de Energie Week plaats. U kunt om 12:00 uur terecht voor een lucht. Om 13:00 begint het programma met presentaties. Dat loopt, met een pauze tussendoor, door tot 17:00 uur. Daarna kan er onder het genot van een drankje tot 18:00 uur worden genetwerkt.

Op de website https://kennismiddag.vakbladwarmtepompen.nl/ vindt U meer informatie over de kennismiddag. U zich hier ook aanmelden.

Lees meer over

Nieuwe warmtepompboiler van Nefit Bosch met koudemiddel R531A

Nieuwe warmtepompboiler van Nefit Bosch met koudemiddel R531A

Nefit Bosch heeft onlangs nieuwe warmtepompboilers op de markt gebracht. Het gaat om de Compress 5000 DW die in capaciteiten van 100 en 150 liter...

Regering snijdt in ISDE; subsidie warmtepompen t/m 12 kW omlaag

Regering snijdt in ISDE; subsidie warmtepompen t/m 12 kW omlaag

De nieuwe regering wil gaan snijden in de ISDE-subsidie. Verder wil ze volgend jaar de opbouw van de ISDE-subsidie wijzingen. Daarbij gaat de...

Energie opslaan: boilervat in plaats van accu

Energie opslaan: boilervat in plaats van accu

Door de aangekondigde afschaffing van de salderingsregeling neemt de belangstelling voor thuisaccu's toe. Logisch, aangezien ze de mogelijkheid geven...

'Kabinetsplannen voor klimaat en groene groei niet duidelijk genoeg'

'Kabinetsplannen voor klimaat en groene groei niet duidelijk genoeg'

Voor de technieksector zijn de Miljoenennota en het regeerprogramma van het kabinet-Schoof niet concreet genoeg. Dat vindt Techniek Nederland....

Over welke certificering moet een zzp'er die koudemiddelhandelingen verricht, beschikken?

Over welke certificering moet een zzp'er die koudemiddelhandelingen...

Voor werkzaamheden met F-gassen zijn zowel een persoonscertificering als een bedrijfscertificering van toepassing. Veel zzp'ers die als...

Grootste warmtepomp van Nederland verwarmt 20.000 woningen

Grootste warmtepomp van Nederland verwarmt 20.000 woningen

Onlangs namen Eneco en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden in Utrecht de grootste warmtepomp van Nederland in gebruik. De installatie, met een...

De Wijert - 'proeftuin' voor aardgasvrije wijken - in Groningen, een van de gemeenten waarvan de warmtevisie is geanalyseerd (foto: PAW / Kick Smeets).

Plannen aardgasvrije wijken onvoldoende voor doelstellingen...

Alle Nederlandse gemeenten hebben in een warmtevisie vastgelegd hoe ze tot 2030 aan de slag gaan met het aardgasvrij maken van woningen en gebouwen....

De boilervaten van Duklitech met de twee spiralen onderin zijn leverbaar in varianten met een inhoud van 200, 300, 500 en 740 liter.

Spiraal alleen onder in boilervat geeft hogere COP

Hoe haal je het hoogste rendement uit een warmtepomp tijdens het opwarmen van de boiler? Dat doe je door de spiraal zo laag mogelijk in de...