Bespaar tijd bij het beheren van warmtepompinstallaties met gebruik van AI

Bespaar tijd bij het beheren van warmtepompinstallaties met gebruik van AI

Het beheren en onderhouden van warmtepompinstallaties is een essentiële, maar tijdrovende taak voor de installateur. Een warmtepomp vereist een nauwkeurige installatie, regelmatig onderhoud en soms complexe reparaties. Voor jou als installateur betekent dit dat je tijd moet investeren in het monitoren en optimaliseren van deze installaties om te zorgen voor een efficiënte werking en tevredenheid van de klant. Wat als er nu een oplossing was om de tijd die je kwijt bent aan monitoring aanzienlijk verkleind?

Met ATAG ProZone beheer je jouw installaties op afstand. Je analyseert verwarmingssystemen razendsnel en lost storingen eenvoudiger op, vaak zonder een bezoek te brengen aan jouw klanten. Effectief, kostenbesparend en efficiënt: jij houdt immers meer tijd over voor installatiewerk!

ATAG ProZone is het platform waarin je de installaties van je klanten beheert, wanneer je SelectDealer of GreenDealer bent van ATAG Verwarming. Je logt in en bent direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo heb je inzicht in de status van alle verwarmingssystemen, die online zijn en onder jouw account vallen, en het allerlaatste nieuws. Vindt er een storing plaats? Dan ontvang je real-time een melding van de app.

Haal het maximale uit ATAG ProZone als GreenDealer. Als GreenDealer profiteer je van de voorspellende capaciteiten van ons platform; ComfortConnect. Hiermee weet je precies weet welke installaties binnenkort onderhoud nodig hebben.

Zo werkt ATAG ProZone

ATAG ProZone biedt diepgaand inzicht in de warmtepompen en CV-ketels van je klanten (met hun expliciete toestemming). Je monitort het energieverbruik van apparaten, krijgt meldingen van storingen en hebt toegang tot een digitale database met uitgebreide informatie over alle door jouw geïnstalleerde toestellen in het ATAG ProZone portal. En dat alles op afstand!

De configuratie

De ATAG ProZone functioneert met de volgende configuratie:

  • ATAG One Zone kamerthermostaat;
  • ATAG Energion warmtepomp, i-Serie ketel en/of P-Serie ketel; en
  • ATAG dealerinlog.

Beschikt je klant over de ATAG Zone-app met bijbehorend account? Dan koppel je de installatie eenvoudig aan jouw ProZone-account via het unieke serienummer van de ATAG One Zone. Eenmaal gekoppeld heb je -als installateur- altijd toegang tot de apparaatinformatie.

Alle voordelen op een rij

De ATAG ProZone biedt diverse voordelen voor jou, als installateur. Tijdens en na de installatie van warmtepompen en CV-ketels.

Tijdens de installatie:

Meer tijd voor installatiewerk Met het ProZone platform voorkom je onnodige servicebezoeken: de meeste problemen verhelp je namelijk direct op afstand. Zo houd je meer tijd over voor het installeren van nieuwe warmtepompen en CV-ketels!

Alle benodigde parameters binnen handbereik Tijdens de inbedrijfsstelling van een warmtepomp stel je parameters in voor de beste ervaring van de eindgebruiker. Wanneer je ProZone gebruikt en de ATAG One Zone online is, stel je de parameters digitaal in via ProZone voor extra gebruiksgemak.

Assistentie op afstand Lukt het niet? Dan biedt ATAG Service de mogelijkheid tot assistentie op afstand bij het instellen van de parameters.

Na de installatie (onderhoud):

Real-time inzicht in de systeemstatus Nadat je je inlogt bij ProZone, zie je direct de statussen van de door jou geïnstalleerde verwarmingssystemen. Is alles goed? Dan krijgt het systeem de status OK. Zijn er foutmeldingen? Dan ontvang je een melding en zie je in één overzicht wat er scheelt. Daarnaast houdt het platform een logboek bij per apparaat, zodat je geen data verliest.

ATAG One Zone thermostaat op afstand beheren Als installateur beheer je op afstand de instellingen van het systeem via de ATAG One Zone thermostaat. Zo wijzig je eenvoudig de instellingen wanneer dit nodig is. Kom je er niet uit? Schakel dan de hulp in van de ATAG Service afdeling. Wij kijken graag met je mee!

Voorspel wanneer onderhoud nodig is Ben je ATAG GreenDealer? Dan heb je toegang tot de sectie Proactief Beheer, een onderdeel van onze ComfortDiensten. Deze functie gebruikt Artificial Intelligence om onderhoud te voorspellen en vroegtijdig afwijkingen te detecteren.

Word ATAG GreenDealer en haal het maximale uit ProZone Haal het maximale uit ATAG ProZone als GreenDealer. Als GreenDealer profiteer je van de voorspellende capaciteiten van ons platform; ComfortConnect. Hiermee weet je precies welke installaties binnenkort onderhoud nodig hebben.

Dit artikel is gesponsord door ATAG verwarming.

Nieuwe hogetemperatuur-warmtepomp met koudemiddel CO₂: de voor- en nadelen

Nieuwe hogetemperatuur-warmtepomp met koudemiddel CO₂: de voor- en...

Het belangrijkste voordeel van de nieuwe warmtepomp met koudemiddel CO₂ die Vattenfall eind vorig jaar op de markt bracht, is dat hij hoge...

Webinar: propaan en warmtepompen: dit moet je weten

Webinar: propaan en warmtepompen: dit moet je weten

Onder de naam 'Propaan en warmtepompen: dit moet je weten' organiseert Alklima Mitsubishi Electric op 16 april een webinar. In drie kwartier wordt...

Cv-water van 75 °C met propaanwarmtepomp klinkt mooi. Maar wat is de COP?

Cv-water van 75 °C met propaanwarmtepomp klinkt mooi. Maar wat is de...

De warmtepomp met het natuurlijke koudemiddel propaan lijkt een wonderapparaat. Het toestel verwarmt moeiteloos het cv-water tot 75 °C en kan...

Warm- en koudwaterbatterij van Orcon.

Extra koeling via balansventilatie

Koelen met een warmtepomp en vloerverwarming is slechts in beperkte mate mogelijk. Dat komt niet door het koelvermogen van de warmtepomp, maar...

De stand van awardwinnaar Eplucon op de beursvloer van de VSK.

'10 ampère-woning' wint VSK Award in categorie Energietransitie

Op 6 februari, de eerste dag van vakbeurs VSK in Utrecht, werden de VSK Awards uitgereikt. De award in de categorie Energietransitie ging naar de '10...

De jaren dertig-woning in Stadskanaal die gasloos wordt gemaakt.

Jaren dertig-woning gasloos met binnen opgesteld monoblock

Om een jaren dertig-woning van het gas te halen zonder het karakteristieke uiterlijk aan te tasten, is een speciale warmtepomp ontwikkeld. Een voor...

Voordelen maken CO₂ een prima koudemiddel voor warmtepompen

Voordelen maken CO₂ een prima koudemiddel voor warmtepompen

Het lijkt ironisch: we moeten de CO₂-emissie reduceren, en toch kan CO₂ ons helpen de planeet koeler te houden. CO₂ is als koudemiddel namelijk een...

Bedrijfsruimten duurzaam verwarmen lastig en duur? 

Bedrijfsruimten duurzaam verwarmen lastig en duur?

Hoe verwarm je bedrijfsruimte duurzaam, zonder dat de kosten de pan uit rijzen? De Qwikshift Hybrid Heater is een mooie oplossing hiervoor. Dit...