Specialiseren in verwarmen, verkoelen en ventileren

Specialiseren in verwarmen, verkoelen en ventileren

In december 2022 werd het nieuwe trainingscentrum van Groupe Atlantic Nederland geopend in Veenendaal. Hier kun je het hele jaar door diverse trainingen en workshops over warmtepomp-, aircoheater- en ventilatietechniek volgen. Zo kun je bijvoorbeeld verder specialiseren met de nieuwe Atlantic Alfea Extensa M Monobloc training.

De trainingen en workshops worden op verschillende niveaus aangeboden en met diverse focuspunten, allen met betrekking tot onze oplossingen en systemen op het gebied van verwarmen, verkoelen en ventileren. Een voorbeeld is de nieuwe Atlantic Alfea Extensa M Monobloc training.

Atlantic Monobloc lucht-water warmtepomp Alfea Extensa M

De Atlantic Alfea Extensa M training is met name geschikt voor cv-installateurs en technisch commercieel verantwoordelijken die meer inzicht willen verkrijgen in de werking en voordelen van onze (monobloc) warmtepomp.

Denk hierbij aan:

 • De productspecificatie en unieke eigenschappen van de Atlantic Alfea warmtepompen
 • De werking van de warmtepomp en wat is een COP?
 • De keuze voor all electric, all electric ready of hybride toepassing
 • Het goed inpassing van de warmtepomp goed in een nieuwe of bestaande cv-installatie:
  • hydraulische schema’s en accessoires
  • leidingdiameters en warm water voorziening
  • buffer en bepaling buffergrootte
  • regelingen en elektrische aansluitingen
 • Het plaatsen van de buitenunit
  • geluidseisen en oplossingen
  • goede werking en rendement
  • koelleidingen
 • In bedrijfstellen en inregelen
 • Service en onderhoud

Of kies een van de andere trainingen van de merken Atlantic, Fujtisu of Orcon.

Training Alfea Extensa & Excellia

Deze training is met name geschikt voor w-installateurs en monteurs die meer inzicht willen verkrijgen in de werking en voordelen van de lucht/water split warmtepomp Alfea Extensa en Alfea Excellia.

Training Aurea Hybride Add-on

Deze training is met name geschikt voor w-installateurs en technisch commercieel verantwoordelijken die meer inzicht willen verkrijgen in de werking en voordelen van de hybride warmtepomp ‘Aurea Hybride add on’.

Fujtisu Inverter training

Deze training is bestemd voor de service technicus, die zich verder wil specialiseren in alle technische details van de Fujitsu Inverter systemen. In deze training worden alle specifieke punten besproken die belangrijk zijn voor een snelle en correcte diagnose van foutmeldingen en comfortklachten. Foutenanalyse aan de hand van foutcodes wordt uitvoerig besproken. De Inverter technologie en foutenanalyse vormen het hoofdaandeel van de training.

Orcon WTU technische training

Deze training is geschikt voor iedereen die professioneel betrokken is bij het installeren en/of onderhouden van onze WTU producten. Na de training ben je in staat om jouw klant advies te geven, weet je waar je op moet letten bij de installatie van de WTU en kun je de WTU-EC-E/IE/TA vervolgens ook inregelen.

Orcon Basis woonhuisventilatie training

Deze training is voor iedereen die meer wil weten over ventilatie in woningen of die zijn/haar basiskennis wil opfrissen. Leer het belang van ventileren, het onderscheid tussen type C en type D systemen, en de belangrijkste wet- en regelgeving. Begrijp hoe Orcon balansventilatiesystemen werken en krijg inzicht in het ontwerpen van een ideaal ventilatiesysteem voor woningen.

Orcon Inregelen tot onderhoud woonhuisventilatie

Deze training is bedoeld voor monteurs, werkvoorbereiders of engineers. Tijdens deze training leer je alles over hoe je een MVS-15 woonhuisventilator en HRC balansventilatiesysteem inregelt en onderhoudt.

Praktijkgedeelte

De training wordt in de middag afgesloten met een praktijk deel. Bij een werkende warmtepomp wordt het in bedrijfstellen en inregelen met elkaar geoefend. Alle trainingen worden geheel verzorgd en kosteloos aangeboden aan iedereen die professioneel werkt, of wil werken, met onze producten.

De theorie en de praktijk worden samen op één dag gegeven. Hier verzorgen wij alle benodigde studiematerialen en uiteraard ruimschoots koffie, thee, frisdrank en een heerlijke lunch. En na afloop een certificaat voor deelname.

Dit artikel is gesponsord door Groupe Atlantic.

Op Europa afgestemde airco-binnenunit met houten rooster

Op Europa afgestemde airco-binnenunit met houten rooster

Toshiba Air Conditioning heeft een variant van de Daiseikai-airconditioner geïntroduceerd die speciaal is afgestemd op gemiddelde en warme...

Mitsubishi Electric SUZ-SWM60 VA2 buitendeel (Foto: Nils Schoonhoven/Alklima).

Nieuwe Mitsubishi Electric Ecodan-warmtepomp scoort hoogste rendement...

Uit recent uitgevoerde testen door Kiwa blijkt dat het vernieuwde Ecodan SUZ-SWM40 VA2 buitendeel van Mitsubishi Electric een fors beter rendement...

Foto: Nefit Bosch.

Marktpartijen nuanceren berichtgeving over 'instortende' verkoop...

Een bericht van Vereniging Warmtepompen over de aanhoudende stagnatie in de verkoop van warmtepompen werd afgelopen week door het Algemeen Dagblad...

Wolf breidt lijn propaanmonoblocks uit met grotere capaciteit

Wolf breidt lijn propaanmonoblocks uit met grotere capaciteit

Wolf heeft zijn CHA-lijn van lucht/water-monoblockwarmtepompen op propaan uitgebreid met een 16/20 kW-unit. Met dit vermogen is de nieuwe unit in de...

Bescherm je warmtepomp met de producten van Spirotech

Bescherm je warmtepomp met de producten van Spirotech

Thoonen Totaal Klimaat in Barendrecht heeft een klimaatbeheersingssysteem geïnstalleerd om van een grote nieuwbouw villa in Rhoon een nul-op-de-meter...

Het inpandige zwembad met wellness is tijdens de renovatie all-electric geworden.

Warmtepomp Wolf: ook geschikt voor verwarmen privé-zwembad

Hij is geluidsarm, betrouwbaar, efficiënt en heeft een bovengemiddeld hoog rendement: de CHA-16/20 monoblock, de nieuwste warmtepomp van Wolf. Zeer...

Op de afgelopen VSK presenteerde Technea de ACP-warmtepomp. Links ervan staat de ‘all-in-one’ cv-ruimte Cube (zie kader in het artikel).

'Efficiëntste warmtepomp ter wereld' heeft SCOP van 6

Volgens de Oostenrijkse fabrikant Ovum halen de warmtepompen in de Aircube ACP-lijn een record-SCOP van boven de 6. Daarmee zijn deze...

Panasonic introduceert nieuwe serie lucht/water-monoblocks op propaan

Panasonic introduceert nieuwe serie lucht/water-monoblocks op propaan

Met de M-serie introduceert Panasonic zijn nieuwste generatie Aquarea lucht/water-monoblockwarmtepompen op propaan. De nieuwe warmtepompen, die...