Gas besparen met energiezuinige oplossingen van Atlantic

Gas besparen met energiezuinige oplossingen van Atlantic

Je hebt een woning en je wilt graag je gasverbruik en je energiekosten verlagen. Maar wat is nu de slimste oplossing voor jouw situatie? Atlantic heeft voor elke woning een antwoord.

De all-electric lucht/water-warmtepompen van Atlantic zijn de energiezuinigste in de markt. Met de warmtepompboilers kun je tapwater verwarmen op basis van buitenlucht en elektriciteit. Is all-electric nog niet mogelijk? Combineer dan je bestaande cv-ketel met een energiezuinige hybride warmtepomp.

Een slimme eerste stap: tapwater verwarmen met een warmtepompboiler

Verwarm je nu je tapwater met een cv-ketel of een traditionele elektrische boiler? Dan is een warmtepompboiler een slim alternatief. Het is een gasloze oplossing voor warm tapwater. Een warmtepompboiler onttrekt het grootste deel van de benodigde energie aan de omgevingslucht om het tapwater op te warmen tot 60°C. Elektriciteit is alleen nodig om de warmtepomp te laten functioneren. De elektrische steunverwarming wordt enkel geactiveerd als de warmtepomp niet aan de vraag kan voldoen.

Bespaar tot 70% op je energieverbruik

Een warmtepompboiler van Atlantic verbruikt tot 70% minder energie dan een traditionele elektrische boiler. En dat alles zonder aan comfort in te boeten. De toestellen beschikken over tal van innovatieve functies en zijn compatibel met zonne-energie (fotovoltaïsche panelen of zonnecollectoren) en ketels (middels ingebouwde spiraalwisselaar).

Voorbeeld

Maar wat is nu precies je besparing? Stel dat je een gezin hebt met vier personen en je gebruikt gemiddeld 180 liter warm water per dag, dat je verwarmt met een traditionele elektrische boiler. Om deze hoeveelheid water op te warmen tot 50°C, heeft een gewone elektrische boiler een warmtevermogen van circa 2 kWh per dag nodig. De warmtepompboiler Calypso verbruikt tot 70% minder elektrisch vermogen. Je winst is snel berekend:

Jaarverbruik traditionele boiler = € 0,40  / per kWh x 4 kWh x 365 dagen = € 584,- per jaar. Jaarverbruik Calypso = € 0,40  / per kWh x 1,2 kWh x 365 dagen = € 175,- per jaar.

Verwarm je je tapwater nog volledig met je cv-ketel? Dan is een overstap naar een warmtepompboiler een slimme oplossing om snel je gasverbruik te verminderen. Daarbij is het een duurzame en toekomstbestendige oplossing, want uiteindelijk zullen we in Nederland met z’n allen van het gas af moeten.

All-electric nog niet mogelijk? Ga voor een hybride oplossing van Atlantic

Niet in elke situatie kan je meteen overstappen naar een all-electric-oplossing. In dat geval kan een hybride warmtepomp uitkomst bieden. Verwarm je nu je woning met een cv-ketel in combinatie met lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming? Dan kan je met de hybride warmtepomp van Atlantic tot 60% op je gas te besparen. Hij past op elke cv-ketel en er zijn geen f-gas handelingen nodig om hem te installeren.

Bespaar tot 60% op je gasverbruik

Met de Aurea hybride add-on worden de cv-ketel en de warmtepomp efficiënt ingezet op de aspecten waar ze beide sterk in zijn. De cv-ketel brengt de woning in de vroege morgen op temperatuur (korte hoge energievraag) waarna de warmtepomp het overneemt om de woning gedurende de dag op temperatuur de houden (constante lage energievraag). Bij buitentemperaturen vanaf 5°C kan de warmtepomp zeer goed voor comfortabele warmte in uw woning zorgen.

Afhankelijk van de stroombron kan je 30% tot 90% minder CO2-uitstoot genereren en tot 60% van het gasverbruik voor verwarming reduceren. Bij temperaturen onder 5°C of een benodigde watertemperatuur boven de 55°C neemt de gasketel het over, waardoor het comfort wordt gewaarborgd. De cv-ketel blijft zorg dragen voor het warm tapwater zodat u zorgeloos kunt baden en douchen.

Ruimte in woning blijft behouden

In bestaande situaties is de ruimte voor een warmtepomp vaak een uitdaging, dus de oplossing moest compact zijn. Zo heeft de Aurea Hybride add-on geen binnenunit maar een controlbox waarmee de ruimte in je woning behouden blijft. De bijgeleverde slimme thermostaat is met een app te besturen.

Ga er helemaal voor met een all-electric lucht/water-warmtepomp

Wil je van het gas af en je woning volledig all-electric verwarmen? Ga dan voor een lucht/water-warmtepompen van Atlantic. Deze behoren tot de energiezuinigste in de markt en zijn kampioen op het vlak van COP-rendement bij vriestemperaturen.

Alfea R32 en Alfea Extensa

Neem de Alfea R32. Deze is speciaal ontworpen met het milieuvriendelijkere koudemiddel R32 dat ook nog eens betere thermische eigenschappen heeft.  Hij voldoet zo goed mogelijk aan de behoeften van thermisch comfort in nieuwbouw- en renovatiewoningen.

De Alfea Extensa onderscheidt zich door een constant hoog rendement en een laag jaarverbruik aan elektrische energie. De warmtepomp heeft een constant hoog rendement, mede door de unieke coaxiale warmtewisselaar die ongevoelig is voor vuil. Dat maakt het systeem efficiënt en betrouwbaar. De Alfea produceert moeiteloos warm water van 55 °C zonder gebruik te maken van het elektrisch element als steunverwarming.  

Dit artikel is gesponsord door Groupe Atlantic Nederland

Productielijn in de Daikin-fabriek in Oostende.

Vereniging Warmtepompen: 'Hooflijnenakkoord diskwalificeert...

Vereniging Warmtepompen en NVI-GO (Nederlandse VerduurzamingsIndustrie - Gebouwde Omgeving) zijn verbaasd over het voorstel van de nieuwe...

Productie van ventilatiewarmtepompen in de Nederlandse fabriek van Inventum.

NVDE: 'Uitrol warmtepompen wordt vertraagd, maar klimaatdoelen...

Met het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe regering gaat het klimaatbeleid "gelukkig niet door de shredder", stelt de NVDE (Nederlandse Vereniging...

Techniek Nederland: 'afschaffen normering warmtepompen is onverteerbaar'

Techniek Nederland: 'afschaffen normering warmtepompen is...

Techniek Nederland maakt zich zorgen over een aantal maatregelen in het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe regering, zo laat de brancheorganisatie in...

Nieuwe regering schrapt toekomstige '(hybride) warmtepompplicht'

Nieuwe regering schrapt toekomstige '(hybride) warmtepompplicht'

De plicht om vanaf 2026 bij het vervangen van een cv-ketel een (hybride) warmtepomp te laten installeren, wordt geschrapt. Dit is een van de punten...

Minder ISDE-aanvragen van woningeigenaren met lagere inkomens

Minder ISDE-aanvragen van woningeigenaren met lagere inkomens

Particuliere huiseigenaren met een gezinsinkomen van minstens een ton maken vijf keer vaker gebruik van ISDE-subsidie dan eigenaren met een...

Woning met warmtepomp, in projectgebied de Blauwe Stad in de provincie Groningen.

Uitslag enquête: vrijwel alle warmtepompbezitters zeer tevreden

In een onderzoek van Installatiemonitor geven vrijwel alle woningeigenaren die in 2022 of 2023 een warmtepomp hebben laten plaatsen aan dat ze er...

Kennisevenement over warmtepompen bij Opleidingscentrum GO°

Kennisevenement over warmtepompen bij Opleidingscentrum GO°

Op 6 juni wordt bij opleidingscentrum GO° in Ede een kennisevenement georganiseerd over warmtepompen. De doelgroep zijn installateurs, monteurs,...

Vóór productverbod geproduceerde of geïmporteerde warmtepompen mogen onbeperkt worden verkocht

Vóór productverbod geproduceerde of geïmporteerde warmtepompen mogen...

Op basis van de F-gassenverordening treden de komende jaren een aantal productverboden in werking, onder andere voor warmtepompen met...