Luchtbehandelingskast ClimaPac uitgebreid voor koelen, verwarmen én ventileren

Luchtbehandelingskast ClimaPac uitgebreid voor koelen, verwarmen én ventileren

Dankzij een uitbreiding van de ClimaPac hoeven installateurs er bij de installatie enkel voor te zorgen dat deze luchtbehandelingskast is aangesloten op het stroomnet. "Met deze uitbreiding bieden we bedrijven met één kast de mogelijkheid om hun gebouw all-electric zowel te koelen en te verwarmen als goed te ventileren", vertelt Evert van Merkestijn.

Naar aanleiding van vragen van installateurs en diverse klanten besloot leverancier in klimaatoplossingen Stulz Groep B.V. om de luchtbehandelingskast ClimaPac uit te breiden met de Compact-serie. Daardoor ontstond een apparaat dat beschikt over unieke eigenschappen, waaronder een (optioneel) frame inclusief warmtepompen. De warmtepompen op de ClimaPac Compact zijn van Mitsubishi Heavy Industries, waar Stulz in Europa de grootste importeur van is. Ook beschikt de unit over een warmteterugwinningunit. Hierdoor kan de ClimaPac Compact naast het koelen en verwarmen worden gebruikt voor goede ventilatie in een gebouw.

Goede ventilatie is het afgelopen jaar een belangrijk onderwerp geworden”

“Met deze uitbreiding is de ClimaPac een compleet apparaat geworden”, vindt Evert van Merkestijn, accountmanager bij Stulz . “Goede ventilatie is het afgelopen jaar een belangrijker onderwerp geworden. Dat komt met name door het coronavirus. We hebben gemerkt dat bedrijven steeds meer interesse zijn gaan tonen in het ventileren van hun bedrijfsgebouwen.” Daarnaast valt hem op dat steeds meer organisaties, door de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse overheid, de wens hebben om hun bedrijfsgebouw energiezuinig of energieneutraal te maken. “Dankzij de uitbreiding voorziet de ClimaPac Compact in beide behoeften.”

Standaard en maatwerk

De uitbreiding van de ClimaPac is al een tijdje beschikbaar. “Ik heb in mei al aanvragen gekregen. We bieden deze nieuwe luchtbehandelingskast in vijf verschillende types aan, voor diverse soorten gebouwen van verschillende grootten. Dat komt omdat we naast onze standaardtypes ook maatwerkkasten aanbieden.” Van hotels en universiteiten tot ziekenhuizen, industrie en winkelcentra; het apparaat zorgt voor goede koeling, verwarming en ventilatie. “En ook in casino’s, hiervan hebben wij recent een opdracht binnengekregen”, vertelt hij.

De productie vindt voorlopig plaats in Spanje, maar binnenkort wordt de ClimaPac voor een deel in Nederland geproduceerd. In de herfst wordt naar verwachting het nieuwe hoofdkantoor van Stulz in Hoofddorp opgeleverd, een gasloos en energie-efficiënt pand op industrieterrein ‘De President’. Bij dit kantoor komt ook een productielocatie voor de ClimaPac, geeft Van Merkestijn aan. “Wij zijn het enige bedrijf in Nederland dat alles onder één dak heeft, waaronder ook eigen stekmonteurs. Zij zijn opgeleid om te zorgen voor de vulling van een warmtepomp met een F-gas als koudemiddel.” Dit maakt de ClimaPac Compact een plug-and play-oplossing voor de installateur.

Ze hoeven alleen nog de stekker in het stopcontact te steken”

Plug and play

De uitbreiding biedt niet alleen de bedrijven een goede oplossing om hun gebouw te ventileren, koelen en te verwarmen, zegt hij. “Het biedt ook onze directe klanten, de installateurs, goede voordelen. Het voornaamste voor hen is dat we hebben gezorgd voor één kast die eenvoudig is aan te sluiten. Als de kast op het dak van een pand staat, hoeven ze de verschillende onderdelen niet meer aan elkaar te verbinden. Dankzij de uitbreiding is de ClimaPac plug and play, ze hoeven enkel nog de stekker in het stopcontact te steken.”

Daarbij staat Stulz altijd voor de installateurs klaar om ze van vrijblijvend advies te voorzien. “Van algemene vragen tot advies over een specifiek project, ze kunnen altijd bij ons terecht”, aldus Van Merkestijn.
Meer informatie over de ClimaPac Compact vindt u hier.

Tekst: Tim van Dorsten.

Dit artikel is gesponsord door Stulz.