Water verwarmen met een zonneboiler

Warm tapwater is een punt van aandacht als een huis zonder gas met een warmtepomp wordt verwarmd. Om net als bij een HR-ketel water met een warmtepomp te warmen en direct te gebruiken is geen efficënte optie. Een zonneboiler kan daarbij een uitkomst bieden. In een gratis whitepaper worden de opties op een rijtje gezet.
Delen:

In navolging van de warmtepompen maakt ook de markt van zonneboilers een groei door. Dat geldt ook voor het aantal aanbieders van dergelijke systemen. Daarbij worden de zonthermische systemen in technisch opzicht steeds beter.

Traditionele zonnecollectoren zijn vlakke-plaatsystemen, waarbij een leidingstelsel onder een vlakke glasplaat is aangebracht. De zon verwarmt het water in de leiding, het opgewarmde water stroomt naar een voorraadvat en het warme water is te gebruiken als tapwater of bijvoorbeeld voor de vloerverwarming. Eventueel is het voorraadvat aan te sluiten op een cv-ketel, die het water uit het vat extra kan verwarmen.

Deze gratis whitepaper geeft een overzicht van de ontwikkelingen en mogelijkheden van zonthermische systemen met daarbij testgegevens, bevestigingsmogelijkheden en de mogelijkheden om te combineren met een warmtepomp.

De whitepaper is gepubliceerd door Gawalo, dat onder dezelfde uitgeverij als Vakblad Warmtepompen valt.

Dit vind je misschien ook interessant