Bedrijfsruimten duurzaam verwarmen lastig en duur? 

Bedrijfsruimten duurzaam verwarmen lastig en duur? 

Hoe verwarm je bedrijfsruimte duurzaam, zonder dat de kosten de pan uit rijzen? De Qwikshift Hybrid Heater is een mooie oplossing hiervoor. Dit innovatieve verwarmingsconcept met warmtepomp en een binnenunit voorzien van een verwarmingsbooster verwarmt én koelt alle grotere ruimten, van winkels tot garages tot fabrieken. En dat tegen acceptabele kosten.

Als specialist in de productie en verkoop van luchtverwarmers voor industriële en commerciële ruimten, denkt Winterwarm graag mee met de installateur. Over hoe zij ruimten snel en duurzaam kunnen verwarmen en koelen. Zonder de noodzaak van een moeilijke installatie. Daarom hebben ze in eigen huis de Qwikshift Hybrid Heaterontwikkeld.

Dit unieke verwarmingsconcept, bestaande uit een warmtepomp gecombineerd met innovatieve booster-technologie, biedt een snelle en duurzame verwarmingsoplossing. Of je nu voor full electric gaat of gebruik maakt van de aanwezige gasleiding.

Voordelen in een notendop

  • 40% tot 60% besparing op energieverbruik
  • Tot 70% lagere CO₂-uitstoot
  • Binnen 3-5 jaar terugverdiend door de gebruiker
  • Verwarmen én koelen
  • Eenvoudige installatie
  • ISDE én EIA subsidie mogelijk

Hoe werkt het?

Het systeem bestaat uit drie onderdelen: lucht/water warmtepomp, de binnenunit met Booster en de Smart Controller. De warmtepomp voorziet ongeveer 70% van de tijd in de warmtebehoefte van de ruimte. De Booster springt bij aan het begin van de werkdag of op koude dagen. Hiermee bereik je snel en efficiënt de gewenste ruimtetemperatuur. Is die eenmaal bereikt dan heeft de warmtepomp voldoende capaciteit om de hal op temperatuur te houden. In de zomer tijdens warme dagen kan de warmtepomp uiteraard ook gebruikt worden voor verkoeling.

Twee types beschikbaar: QSE en QSG

De Qwikshift QSE is full electric met een elektrische luchtverwarmer als booster, ideaal voor bedrijven met zonnepanelen en voldoende stroomaansluiting die helemaal van het gas af willen. Beschikbaar in 3 verschillende capaciteiten: 16 kW, 21 kW en 31 kW.

Nog niet gasloos maar wel verduurzamen? Dan is daar de Qwikshift QSG die voorzien is van een booster met gasgestookte luchtverwarmer (hoog rendement). Dit type is ideaal voor de vervanging van 100% gasgestookte luchtverwarmers. Met tussen de 50% en 70% minder gasverbruik zet men dan al een flinke stap in de verduurzaming van een bedrijfspand. Zeker voor de grotere bedrijven met een gasverbruik van meer dan 25.000 m3/j die aan de energiebesparingsplicht moeten voldoen (EML) is vervanging door QSG’s een heel goed optie. De QSG is beschikbaar in 3 capaciteiten: 26 kW, 42 kW en 56 kW.

De QSE: elektrische booster met ventilator en afgifte-coilwarmtepomp.

Slimme aansturing voor efficiënt energieverbruik

De Smart Controller is het hart van dit nieuwe verwarmingsconcept. Deze regeling voorziet in een optimale samenwerking tussen warmtepomp en binnenunit. Continu weegt de software af of bijschakeling van de booster nodig is. “Smart” is het feit dat de Controller rekening kan houden met de (ingegeven) prijzen van gas en elektriciteit om de totale energiekosten zo laag mogelijk te houden. Tevens is aansluiting op een Gebouwbeheerssysteem via modbus mogelijk om centraal alle beschikbare info te kunnen monitoren.

Meer over de Qwikshift warmtepomp

De warmtepomp van de Qwikshift is een zgn. monoblock warmtepomp voorzien van R32 koelmiddel die elke installateur of monteur mag installeren. Het toestel heeft een geïntegreerd expansievat en is voorzien van een DC-ventilator. De prestaties van deze warmtepomp zijn ronduit goed te noemen: de COP-scores liggen boven de 5, afhankelijk van het type, en het betreft A*** warmtepompen. Ze zijn toepasbaar bij een temperatuur van -25°C tot +35°C. Koeling is mogelijk tot een minimale watertemperatuur van 15°C

Financieel aantrekkelijk

In een bestaande bedrijfsruimte die nu voorzien is van gasgestookte luchtverwarmers kan Winterwarm een berekening maken van de mogelijke besparingen en een advies geven welk type Qwikshift combinatie te kiezen, afhankelijk van de klantwensen. Logischerwijs is een aanzienlijke energiebesparing mogelijk en een fors lagere gasrekening.

Besparingsvoorbeeld:

Energiebesparingsplicht en subsidiemogelijkheden

Met de booster-technologie garandeert Winterwarm besparingen voor de gebruiker in CO₂-uitstoot en energiekosten. Een Qwikshift gebruiker voldoet op die manier aan de wettelijk gestelde energiebesparingsplicht. De Qwikshift QSE komt in aanmerking voor ISDE subsidie, de Qwikshift QSG zelfs voor zowel de ISDE als de EIA-subsidieregeling! De investering is zo binnen 3 tot 5 jaar terug verdiend.

Dit artikel is gesponsord door Winterwarm Heating Solutions.