Itho Daalderop stopt met productie van cv-ketels

Itho Daalderop stopt met productie van cv-ketels

Itho Daalderop heeft besloten om half november te stoppen met de productie van gasketels. CV-ketels van het merk, zoals de Base Cube, zijn hierdoor vanaf 31 december 2021 niet meer verkrijgbaar. Naar eigen zeggen is het de eerste cv-ketelfabrikant ter wereld die deze stap zet.

Hoewel het wellicht logisch lijkt dat het besluit het gevolg is van de actuele energiecrisis met stijgende gasprijzen, is dit volgens Bas Korte, CEO van Itho Daalderop, zeker niet het geval. “Al in 2000 stond in onze missie dat we op weg zijn naar een all electric-society. Het op termijn stoppen met fossiele brandstoffen en het verlagen van de CO2-uitstoot staat sindsdien centraal in alles wat we doen. We hebben vijf jaar geleden al aangekondigd dat we zouden stoppen met cv-ketels.”

Aandacht voor hybride

Korte vervolgt: “Door te stoppen met cv-ketels kunnen we ons volledig focussen op de ontwikkeling en productie van duurzame verwarmingsoplossingen, zoals hybride en all-electric warmtepompen. Vooral het ontwikkelen van nieuwe hybride warmtepompen zal bij ons veel aandacht krijgen; hybride oplossingen zullen de komende decennia voor een groot deel van de Nederlandse markt de eerste stap zijn, qua verduurzaming.”
Itho Daalderop benadrukt overigens dat het zijn verplichtingen richting service en reserve-onderdelen voor gasketels nog ‘vele jaren zal nakomen’.