nieuws

Warmtepompen geven COP van 2,15 voor tapwater

Tapwater

Warmtepompen geven COP van 2,15 voor tapwater

De Fujitsu Waterstage geeft een COP van 2,15 voor tapwater zonder het gebruik van een elektrisch steunelement, blijkt uit een test door Kiwa volgens NEN7210.

Deze COP garandeert een hoog rendement bij een minimaal energieverbruik. Wordt de Fujitsu Waterstage gecombineerd met een Orcon woonhuisventilator dan is een EPC van 0,31 haalbaar zonder gebruik te maken van pv-panelen. De Waterstage lucht-waterwarmtepompen van Fujitsu scoorden altijd al zeer hoog op tapwaterrendement.

ISDE-regeling

De warmtepompen vallen onder de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) wat neerkomt op een subsidie van 2300 euro op de aanschaf van een Fujitsu Waterstage warmtepomp.

Kenmerken

De kenmerken van de warmtepomp

• Energiezuinig met een uitstekend jaarrendement.
• Altijd vermogen beschikbaar. Het nominale vermogen van de warmtepomp blijft beschikbaar in extreme omstandigheden.
• 30 procent à 40 procent besparing op het verbruik.
• Verlaging van het primair energieverbruik tot 47 procent voor dezelfde warmteopbrengst.
• Verlaging van de CO2-uitstoot met 35 tot 95 procent. Dit betekent tot 3.000 kg minder CO2-uitstoot per jaar.
• Sinds 2015 is de EPC-norm verscherpt naar 0,4. Hoe lager de Energieprestatiecoëfficiënt, hoe beter een woning presteert op het vlak van energie. Elektrische bijverwarming is compleet overbodig in de nieuwe generatie Waterstage Comfort. Door te kiezen voor een Waterstage is de EPC van een woning te verlagen met meerdere punten. Een EPC van 0,4 of lager is eenvoudig haalbaar in combinatie met een goede isolatie.

Bron: Fujitsu Climate

Reageer op dit artikel