nieuws

Ondertekening Green Deal voor aquathermie

Sector

Bij aquathermie dient water, bijvoorbeeld oppervlakte- of afvalwater, als bron voor een warmtepompsysteem. Uit onderzoek bleek afgelopen jaar dat de kansen voor aquathermie in Nederland veel groter zijn dan altijd werd gedacht. Vanuit een speciale Green Deal moeten ze worden verzilverd.

Ondertekening Green Deal voor aquathermie

Een brede coalitie brengt de komende jaren de mogelijkheden in kaart om met aquathermie gebouwen te verwarmen of te koelen. Vandaag, dinsdag 14 mei, ondertekenen partijen afkomstig uit overheid, waterbeheer, onderzoek en bedrijfsleven, hiervoor de Green Deal Aquathermie. Middels deze deal moet aquathermie de komende drie jaar op de kaart worden gezet. Om dit te realiseren, komt er een programmabureau met enkele vaste medewerkers.

Initiatiefnemers

De Green Deal is een initiatief van de Unie van Waterschappen, Rijkswaterstaat en de ministeries van Economische Zaken, Infrastructuur & Waterstaat, en Binnenlandse Zaken. Ook partijen als Vewin, IPO (provincies), Vereniging vab Nederlandse Gemeenten, NetbeheerNL, Warmtenetwerk, Aedes, KWR en Deltares is gevraagd de deal te ondertekenen.

> Leestips:
Rioolwarmte biedt kansen in woningbouw
Potentie voor thermische energie uit water ‘groter dan gedacht’

Reageer op dit artikel