nieuws

Dakkap voor lucht-warmtepompen voorkomt geluidsoverlast

Sector

Ruimtegebrek en mogelijke geluidsoverlast zijn bekende factoren bij de afwegingen rond een lucht/water-warmtepomp. Verschillende leveranciers zoeken naar oplossingen: op technisch vlak, middels een isolerende kast, of door de buitenunit in een andere vorm te gieten. Zo biedt Cox Geelen een ‘luchtwarmtepompkap’ waarin de buitenunit kan worden weggewerkt.

Dakkap voor lucht-warmtepompen voorkomt geluidsoverlast

De luchtwarmtepompkap is een metalen ‘cover-up’ die als geluidsreducerende dakkap voor buitenunits dient. Volgens Cox Geelen kan hij in elke gewenste maat en kleur worden geleverd, en in varianten voor alle mogelijke hellinghoeken; ook voor platte danken, in nokken en in ‘wolfseind’- uitvoering. De warmtepompkappen worden op aanvraag bij Cox Geelen zelf ontworpen en geproduceerd. Standaard is een waterafvoer (condens/smelt) ingebouwd, en zijn de kappen van een doorvoer voor koudemiddelleidingen en zonnepaneelkabels voorzien. Verder kan optioneel gekozen worden om de kap ook te gebruiken voor MV, WTW-aan/afvoer en rioolontspanning.

> Leestip: Regelgeving geluid maakt warmtepompen duurder

Reageer op dit artikel