nieuws

Groei in Europese warmtepompverkoop zet door

Sector

In 2018 groeide het totaal aantal warmtepompen in Europese woningen – de ‘installed base’ – door tot 12 miljoen installaties. Dit blijkt uit voorlopige data die de European Heat Pump Association naar buiten heeft gebracht. Definitieve cijfers over 2018 worden over een maand gepubliceerd.

Groei in Europese warmtepompverkoop zet door

Op basis van de cijfers van 9 (van de in totaal 21 onderzochte) Europese landen lijkt de Europese warmtepompverkoop in 2018 met minimaal 7 procent te zijn gegroeid ten opzicht van 2017. Volgens de EHPA, die jaarlijks een European Heat Pump Market and Statistics Report uitbrengt, zal de groei uiteindelijk hoger uitvallen.

‘Vijfde jaar met groei op rij’

“Hoogstwaarschijnlijk komt de groei voor heel Europa uit op 13 procent, net als in 2017”, aldus een verklaring van de organisatie. 2018 is het vijfde jaar op rij waarin de verkoopaantallen hoger zijn dan in het jaar ervoor. Als dit tempo wordt vastgehouden, zal de Europese warmtepompmarkt in 2024 zijn verdubbeld in omvang, zo is de verwachting.

Over ongeveer een maand worden de definitieve data bekendgemaakt, inclusief de verkoopcijfers voor Nederland.

Reageer op dit artikel