nieuws

Eteck neemt wko-exploitatie Business Park 20|20 over van Dubotechniek

Sector

Op 4 februari 2019 heeft Eteck de levering van duurzame warmte en koude aan Business Park 20|20 in Hoofddorp overgenomen van Dubotechniek Energie B.V.. Het gaat hierbij om een wko met een ringleiding waar alle gebouwen middels een warmtepompmodule (ONE) op zijn aangesloten. Dubotechniek heeft het systeem ontworpen en gebouwd, en voert er ook het onderhoud aan uit.

Eteck neemt wko-exploitatie Business Park 20|20 over van Dubotechniek

Dubotechniek wil het onderhoud aan het wko-systeem continueren, maar stoppen met de rol als exploitant. Daarover is nu een overeenkomst gesloten met Eteck. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het exploiteren van duurzame warmte- en koude installaties en naar eigen zeggen ‘de uitgewezen partij om de rol van exploitant te vervullen’.

Over Park 20|20

Park 20|20 heeft een kantooroppervlak van 88.000 vierkante meter en biedt een werkplek aan 4.500 werknemers. Bijzonder aan het bedrijvenpark is dat het de eerste volledig opererende Cradle to Cradle-werkomgeving ter wereld is: alles staat in het teken van hergebruik en het welzijn van de werknemers. Dit komt terug in de herbruikbaarheid van de gebruikte materialen tijdens de bouw, de verschillende voorzieningen voor de werknemers (zoals een kookstudio en moestuin), het aanwezige materialenpaspoort per individueel gebouw en het gebruik van leaseproducten.

> Leestip: Volgens een onderzoeker van de TU Delft kunnen grote wko’s veel beter worden gepland.
> Leestip: BodemenergieNL organiseert een cursus over proactief beheer van wko’s
> Leestip: Volgens een aantal deskundigen raken bodemenergiesystemen uit de gratie bij woningbouwers.

Reageer op dit artikel