nieuws

Lezingen over financieel regelen energie-uitwisseling

Sector

Ons energiesysteem is nu nog gebaseerd op top-down energieproductie en -verrekening, maar steeds meer zal uitwisseling op fysiek en financieel niveau tussen consumenten onderling plaatsvinden. Dat is de strekking van een aantal lezingen op 9 oktober op Vakbeurs Energie.

Lezingen over financieel regelen energie-uitwisseling

De traditionele systemen van planning en afrekening zijn hiervoor minder geschikt en op blockchain gebaseerde systemen komen ervoor in de plaats. Dat stelt De Ceuvel, organisator van de lezingen.  Niet alleen in de financiële sector, maar ook op het gebied van duurzaamheid biedt de blockchain kansen, zo stelt De Ceuvel. De technologie van blockchain is bij uitstek geschikt om de energietransitie te versnellen en een echte deeleconomie mogelijk te maken.

Het lezingprogramma ‘Versnelling energietransitie door blockchain’ van De Ceuvel vindt plaats tijdens Vakbeurs Energie, op dinsdag 9 oktober van 13:00 tot 14:00 uur in het Energie Theater in de Brabanthallen in den Bosch:

13.00 – 13.05      Introductie door de Dagdeelvoorzitter
13.05 – 13.20      ‘Blockchain ontwikkelingen in de energiesector’ door Sander Kranenburg (PwC)
13.20 – 13.35      ‘Ontwikkelingen blockchain DSO’ door Leo Dijkstra (IBM)
13.35 – 13.50      ‘De blockchain in de praktijk’ bij Jouliette (De Ceuvel, Amsterdam)
13.50 – 14.00      Discussie

Reageer op dit artikel