nieuws

Nederlands Warmtepomp Congres: nog 2 dagen!

Sector

Aanstaande woensdag vindt tijdens Vakbeurs Energie het Nederlands Warmtepomp Congres 2018 plaats. Wie erbij wil zijn, kan zich vandaag nog inschrijven. Enige haast is daarbij geboden, want sommige deelsessies zijn inmiddels bijna volgeboekt en ‘vol = vol’.

Nederlands Warmtepomp Congres: nog 2 dagen!

Het Nederlands Warmtepomp Congres 2018 gaat woensdag 10 oktober om 12.15 uur van start. Dagvoorzitter Frank Agterberg (DHPA, Bodemenergie NL) verricht de opening, waarna Doekle Terpstra, voorzitter van Uneto-VNI om 13.00 de Innovatie Award uitreikt.

Anke van Hal: ‘Het belang van draagvlak’

Vervolgens trapt hoogleraar Anke van Hal het inhoudelijke programma af met een plenaire presentatie. Zij gaat daarbij in op een onderwerp dat tot nu toe onderbelicht blijft bij het debat over het gasloos maken van de woningvoorraad. Discussies rond de energietransitie draaien grotendeels om beleidsvoornemens en technische mogelijkheden, maar volgens Van Hal is nog een andere factor van groot belang: draagvlak. De transitie kan alleen een succes worden als consumenten en bewoners ‘mee willen gaan’, een feit waar volgens haar meer aandacht aan moet worden besteed. Op basis van praktijkonderzoek biedt professor Van Hal een aantal handvatten voor het creëren van dit draagvlak.

De kosten van een warmtepomp

Na de plenaire opening en presentatie starten drie rondes met deelsessies. Congresbezoekers gaan daarbij in kleinere groepen dieper in op specifieke onderwerpen. Experts uit de praktijk geven er presentaties over waarbij nadrukkelijk de interactie met het publiek wordt gezocht. In de deelsessies worden onderwerpen besproken zoals bijvoorbeeld de productie van warm tapwater in een gasloze woning, de daadwerkelijke kosten van een warmtepomp, of de afweging tussen bodemgebonden en lucht/water-warmtepompen. Een volledig overzicht van alle sessies waarvoor kan worden ingeschreven is te vinden op de congreswebsite.

Paneldiscussie en netwerkborrel

De drie deelsessierondes worden, na een netwerkpauze, vervolgd door een boeiende plenaire paneldiscussie. Hierbij gaan deskundigen uit verschillende sectoren met elkaar en de zaal in gesprek over kansen en het overwinnen van uitdagingen met betrekking tot de energietransitie in de gebouwde omgeving. Panelleden vertegenwoordigen eigenwoningbezitters (Vereniging Eigen Huis), warmtepompfabrikanten (Nefit), warmtepompinstallateurs (De Groot Service Installatietechniek), de techniekbranche (Uneto-VNI), vastgoedwereld (Neprom & AM) en scholingen/opleidingen (NVKL).
Het congres wordt tot slot afgesloten met een netwerkborrel waarbij kan worden nagepraat, bestaande contacten kunnen worden aangehaald en nieuwe contacten kunnen worden opgedaan.

Klik voor uitvoerige informatie over het congresprogramma hier.
Direct inschrijven voor deelname aan het congres kan op deze pagina.

Let op: Lezers van Vakblad Warmtepompen krijgen een interessante korting op de toegangsprijs!

Reageer op dit artikel