nieuws

FedEC: ‘Borging kwaliteit Energielabel-adviseurs’

Sector

FedEC: ‘Borging kwaliteit Energielabel-adviseurs’

Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is een geldig energielabel (‘EPA-U’) verplicht. De handhaving is in handen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Zij heeft aan alle grote beleggers attenderingsbrieven gestuurd waarin wordt aangekondigd dat handhavend kan worden opgetreden bij transacties van na 1 mei 2016.

In de wet is alleen een maximale hoogte voor een bestuurlijke boete opgenomen als men niet voldoet aan deze verplichting. Deze boete bedraagt voor rechtspersonen 20.250 euro, en voor natuurlijke personen 405 euro.

Deelname aan borgingstraject

FedEC heeft de opdracht van het ministerie van BZK om de kwaliteit van EPA-U-adviseurs te borgen. FedEC heeft in dat kader onder meer gezorgd voor de totstandkoming van www.epa-adviesplatform.nl. FedEC nodigt belanghebbenden uit om exclusief deel te nemen aan dit borgingstraject. Het pakket daarvan bestaat uit:

• Aspirant-lidmaatschap van FedEC (kosteloos tot 31 december 2017)
• De bijscholingscursus (50 procent korting voor leden)
• Toetreding tot de Erkenningsregeling van FedEC (optioneel), met intervisie, permanente educatie en extra vermeldingen

Klik hier voor meer informatie. Met vragen kan contact worden opgenomen met FedEC.

Reageer op dit artikel