congres

Sector

DecarbHeat 2017: visie op ‘koolstofvrije’ verwarming en koeling in Europa

DecarbHeat 2017: visie op ‘koolstofvrije’ verwarming en koeling in Europa

“Wereldwijd hebben 193 landen ermee ingestemd om de opwarming van de aarde tot minder dan 2 °C te beperken. Dit vereist nul, zo niet negatieve koolstofemissies in alle sectoren van de samenleving. Verwarmen en koelen is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de Europese energiebehoefte; een ‘afgekoeld’ Europa zonder koolstofvrije verwarmingssector is dus onmogelijk”, aldus de organisatie van het congres DecarbHeat 2017, dat binnenkort plaatsvindt in Brussel.

Het DecarbHeat-Forum heeft als doel om ideeën vanuit een breed publiek te verzamelen, en daarmee een visie te ontwikkelen op een volledig koolstofvrije verwarmings- en koelsector. Daarbij moet een antwoord worden geformuleerd op vier hoofdvragen:
• Hoe stellen wetenschappers en beleidsmakers zich het 2050-energiesysteem voor, en welke oplossingen zijn er om de verwarmingssector koolstofvrij te maken?
• Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor steden, met name bij de renovatie van gebouwen en wijken, en hoe moet hierbij koolstofvrije energie worden gedistribueerd?
• Hoe zal digitalisering de verwarmings- en koelindustrie uitdagen – van productontwerp tot bedrijfsmodellen?
• Voor welke uitdaging staat de industrie, op welke manier moet hier met de energievraag worden omgegaan?

Ondersteuning

Met behulp van de input van het publiek wil het DecarbHeat-initiatief antwoorden op de zojuist gestelde vragen formuleren. Er zijn verschillende manieren om het platform daarbij te ondersteunen:
• Lees meer over DecarbHeat
• Teken de DecarbHeat Industry Pledge
• Word DecarbHeat-supporter

DecarbHeat 2017

Met de DecarbHeat Conference die op 11 en 12 mei 2017 plaatsvindt in het duurzame BEL gebouw in Brussel wordt de kick-off van het platform gegeven.
Decarb Heat is een initiatief van EHPA.

Reageer op dit artikel