nieuws

Utrechts nieuwbouwdorp krijgt sociale huurwoningen met warmtepomp

Projecten

Woningbouwvereniging LekstedeWonen en BAM Wonen hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van 27 sociale huurwoningen in Hoef en Haag. een nieuw dorp in de provincie Utrecht. De woningen, die in ‘Oudhollandse architectuurstijl’ worden ontworpen, krijgen een warmtepomp en vloerverwarming. 

Utrechts nieuwbouwdorp krijgt sociale huurwoningen met warmtepomp

Het project omvat 27 vierkamerwoningen met een woonoppervlak van 114 m2. De woningen worden energiezuinig gebouwd en voorzien van een lucht/water-warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. In Hoef en Haag, een nieuwbouwdorp naast Vianen, worden in totaal 1.800 woningen gerealiseerd, waarvan een deel energieneutraal. Eerder dit jaar startte bijvoorbeeld de verkoop van 64 ‘EPC 0’-woningen die zijn voorzien van een warmtepomp met zonnepanelen. De duurzaamheidsdoelstelling van de 27 sociale huurwoningen die BAM er na de zomer gaat bouwen, is niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel