nieuws

Combinatie van duurzame warmte en koeling in Pijnacker-Nootdorp

Projecten

De gemeente Pijnacker-Nootdorp en Eteck Energie Bedrijven hebben afgelopen week hun handtekening gezet onder een 30-jarige concessieovereenkomst voor de levering van warmte en koude aan de nieuw te bouwen woningen en gebouwen in Park van Buijsen (Keijzershof) en Tuindershof.

Combinatie van duurzame warmte en koeling in Pijnacker-Nootdorp

De komende jaren zullen in Keijzershof en Tuindershof in totaal 800 NOM-woningen worden gerealiseerd. De twee wijken moeten op alle fronten milieuvriendelijk worden. Zo worden voor de inrichting van de buitenruimte louter duurzame materialen gebruikt, komen er veel groenvoorzieningen en wordt er weinig ruimte gereserveerd voor parkeerplaatsen – waarbij voorrang wordt gegeven aan deelautosystemen en eigenaren van elektrische auto’s.

Alleen hernieuwbare energie

Voor de duurzame warmte en koeling die Eteck aan de woningen gaat leveren, wordt gebruikgemaakt van een combinatie van aquathermie, een wko en individuele warmtepompen. Eteck gebruikt voor het volledige systeem – ook voor de individuele warmtepompen – alleen hernieuwbare energie uit wind, zon en water. Hierdoor zijn de warmte- en koudevoorziening CO2-emissievrij.

Reageer op dit artikel