nieuws

Wolf Energiesystemen krijgt nieuw kantoor in Nederland

Markt

Wolf Energiesystemen is bekend van zijn ventilatie- en klimaatoplossingen voor onder andere de utiliteit, tuinbouw en industrie. De afgelopen jaren zijn daar duurzame oplossingen voor de particuliere sector aan toegevoegd, zoals warmtepompen, zonne-energiesystemen en woonhuisventilatie. Het bedrijf heeft een sterke groei doorgemaakt, en laat daarom een nieuw kantoor bouwen.

Wolf Energiesystemen krijgt nieuw kantoor in Nederland

Het huidige kantoor van Wolf, gehuisvest in Kampen, is volgens het bedrijf ‘te krap geworden voor de toekomstplannen’. Inmiddels is de bouw van een nieuw kantoor gestart, aan één van de belangrijkste toegangswegen van Kampen. Het nieuwe gebouw is gelegen aan de rand van een woonwijk en bij treinstation Kampen Zuid. Voor medewerkers die met de fiets komen, wordt een fietsenstalling met laadmogelijkheid voor e-bikes gerealiseerd. Daarnaast wordt het nieuwe pand voorzien van een douche. Voor elektrische auto’s worden laadpalen geplaatst.

Voorbeeld voor duurzaamheid en energiebesparing

Wolf heeft een focus op duurzaamheid en energiebesparing, en het nieuwe kantoor zal daar een voorbeeld van zijn, stelt het bedrijf. Het kantoor wordt verwarmd en gekoeld met CHA-warmtepompen, en het dak wordt bedekt met zonnepanelen en een aantal zonnecollectoren. De energiezuinige luchtbehandelingsinstallatie met energielabel A+ is voorzien van dubbele filtratie en beschermt daarmee tegen fijnstof.

Trainingsruimte en showroom

Op de nieuwe locatie worden ook een nieuwe trainingsruimte en showroom gerealiseerd. Bezoekers kunnen hier de producten en oplossingen in de praktijk ervaren, zoals de voor het nieuwe pand geselecteerde luchtbehandelingskast en het lage geluidsniveau en hoge rendement van de nieuwe CHA-warmtepomp. Bij de bouw van het toekomstigbestendige gebouw worden volgens Wolf zoveel mogelijk circulaire materialen toegepast, zoals bakstenen met ‘Cradle to Cradle’-certificaat. Volgend jaar zomer wordt de oplevering verwacht.

Meer informatie: Wolf 

Reageer op dit artikel