nieuws

App maakt virtuele ‘proefplaatsing’ warmtepomp mogelijk

Markt

Alklima heeft een app laten ontwikkelen waarmee bewoners een airco of warmtepomp van Mitsubishi Electric virtueel in hun huis kunnen plaatsen. Op die manier kan met behulp van de app – genaamd  ‘KIJK’ – risicoloos worden beoordeeld hoe het apparaat in de woning past, en kan worden nagedacht over mogelijkheden om het apparaat af te stemmen op het interieur.

App maakt virtuele ‘proefplaatsing’ warmtepomp mogelijk

In de app kan aan de hand van enkele vragen de optimale airco of warmtepomp worden gekozen, waarna hij op ware grootte in de eigen woonomgeving wordt ‘geplaatst’. Dit levert volgens Alklima een reëel beeld van het eindresultaat. Zodra de warmtepomp of airco virtueel is opgesteld, kan in de app bijvoorbeeld de kleur of het type worden aangepast.

Contact met de lokale installateur

Als de bewoner op die manier tot een keuze is gekomen, kan het resultaat worden opgeslagen en gedeeld. Ook kan contact worden opgenomen met een lokale installateur, voor het ‘echt installeren’ van het apparaat. De KIJK-app van Alklima kan worden gedownload via de AppStore  of GooglePlay. Hij is ontworpen door Letink Design, dat eerder soortgelijke apps voor andere typen producten maakte.

> Leestip: Dubbelinterview over 25 jaar Alklima

Reageer op dit artikel