nieuws

Stulz introduceert stille monobloc-warmtepomp met nieuw koudemiddel

Markt

Stulz introduceert in samenwerking met Remko de LWM Monobloc-warmtepomp. Volgens Stulz wordt de warmtepomp gekenmerkt door een compact ontwerp, stille werking en eenvoudige installatie. De lucht/water-monoblocwarmtepomp wordt in augustus op de markt gezet.

Stulz introduceert stille monobloc-warmtepomp met nieuw koudemiddel

De invertertechniek in de warmtepomp voldoet volgens Stulz ‘aan alle eisen voor een hoge efficiëntie’. Omdat het volledige koelcircuit zich in de buitenunit bevindt, zijn bij de installatie geen koeltechnische werkzaamheden nodig. Dit beperkt de arbeidstijd en waarborgt montage- en functieveiligheid. Dankzij het nieuwe koudemiddel R454B wordt een watertemperatuur tot 65 °C bereikt en een maximale efficiëntie gewaarborgd, aldus de leverancier.

Koeling in de zomer

Door zijn stille werking kan de buitenunit volgens Stulz in vrijwel alle woongebieden worden gebruikt. De standaard geïntegreerde koelfunctie zorgt ook in de zomer voor een aangenaam binnenklimaat. De LWM-warmtepomp is verkrijgbaar in verschillende designvarianten. Behalve een lage geluidsproductie heeft hij ook een laag energieverbruik en een COP van boven de 5.

Voorbereid op toekomstige wetgeving

De relatief lage GWP-waarde van R454B (466) betekent dat het koudemiddel bij onverhoopte lekkage een kleiner broeikaseffect heeft dan andere in airco’s en warmtepompen toegepaste koudemiddelen (GWP R410A: 2.088, GWP R32: 675). Dankzij deze koudemiddeleigenschap en de stille werking van de warmtepomp is de LWM-monobloc zowel voorbereid op de F-gassenregels vanaf 2030, als de nieuwe geluidswetgeving die komend jaar in werking treedt.

Meer informatie: Stulz

Reageer op dit artikel