nieuws

LG meldt verdubbeling in vraag naar airconditioners

Markt

De vraag naar de Residential Airconditioners (RAC) van LG is in het eerste half jaar van 2019 significant gegroeid. Volgens de leverancier is deze stijging ‘duidelijk terug te zien’ in een verdubbeling van de sales ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

LG meldt verdubbeling in vraag naar airconditioners

“Voorheen waren airconditioners vooral een luxeproduct”, aldus Richard de Waal, directeur bij LG Air Solutions. “Maar tegenwoordig is het gemeengoed om een airco in woon- of slaapkamer te hebben. Hierdoor worden airconditioners een alledaags product dat voor een grotere groep consumenten beschikbaar is. Dat is een trend die voor LG terug is te zien in de cijfers van het afgelopen half jaar.”

‘Sterk verbeterd gebruiksgemak’

Behalve dat airco’s niet langer als luxeproduct worden gezien, is er volgens De Waal ook veel veranderd in de functies die in moderne airconditioners zijn geïntegreerd. “Het gebruiksgemak van airconditioners is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Door wifi-functionaliteiten te integreren, zijn eindgebruikers nu in staat om de airconditioner via een smartphone en buitenshuis te bedienen. Daarnaast hebben gebruikers meer inzicht in het verbruik, wat ook een besparing in kosten met zich meebrengt.”

App voor afstandsbediening

Een voorbeeld van de door De Waal genoemde wifi-functionaliteit is de LG SmartThinQ-app. Deze stelt gebruikers in staat om de airconditioner eenvoudig op afstand te bedienen. Met de handige smartphone-app kan ieder lid van het huishouden zijn eigen instellingen beheren en de gewenste kamertemperatuur en modusinstellingen kiezen en opslaan. Via de SmartThinQ-app biedt een airconditioner zoals de Artcool ook SmartDiagnosis. Meldingen worden op deze manier direct naar een smartphone verstuurd en via de app wordt direct ondersteuning geboden bij technische problemen.

Design en compressortechnologie

Verder speelt ook design een belangrijke rol in de groei van RAC-producten. Volgens LG is het nieuwe ArtCool-model daar “een kenmerkend voorbeeld van”. Het apparaat onderscheidt zich volgens LG door een design met een ultradun spiegelpaneel, verborgen LED-display en verfijnde materialen.
Daarnaast heeft de Artcool een Twin Rotary-compressor met een hogere rotatiefrequentie dan traditionele compressoren (10 – 130 Hz). Dat vertaalt zich volgens de fabrikant  in een hoger rendement en energiebesparing, en een hogere koelsnelheid. De Artcool beschikt verder over een ionisator die tot drie miljoen ionen kan vrijgeven om lucht te zuiveren en geuren en schadelijke stoffen te verwijderen.

Reageer op dit artikel