nieuws

LG introduceert lucht/water-warmtepomp voor gerenoveerde en nieuwe woningen

Markt

LG Electronics introduceert de nieuwste toevoeging aan zijn Therma V lijn, de LG Therma V R32 Split. Deze warmtepomp is speciaal ontworpen voor nieuwe en gerenoveerde woningen, en levert ‘effectieve ruimteverwarming en warmwatervoorziening’, aldus de leverancier.

LG introduceert lucht/water-warmtepomp voor gerenoveerde en nieuwe woningen

Het nieuwe model maakt gebruik van koudemiddel R32 en is voorzien van een nieuwe compressor waarmee “de krachtigste verwarming uit een Therma V-product” wordt geboden, aldus LG. De Therma V R32 Split is ook voorzien van slimme regeling, voor eenvoudige monitoring en beheer via de SmartThinQ app.

Koudemiddel R32 in plaats van R410A

De LG Therma V-serie lucht/water-warmtepompsystemen bieden een reeks energiebesparende opties voor het achteraf installeren van een warmwatersysteem in een bestaande woning. Door een traditionele CV-ketel erdoor te vervangen of ermee aan te vullen, kan CO2-uitstoot en het energieverbruik aanzienlijk worden verminderd. Daarbij heeft LG bij de Therma V R32 Split gekozen voor koudemiddel R32, als milieuvriendelijk alternatief met een GWP die veel lager is dan die van R410A. Bovendien vereist het nieuwe koudemiddel 20 procent minder koudemiddelvulling om dezelfde prestaties te leveren. De Therma V-serie heeft een Seizoensgebonden Prestatiecoëfficiënt (SCOP) van 4,65 in de verwarmingsmodus.

Nieuwe compressor bespaart energie en beperkt geluid

De compressor is verantwoordelijk voor maar liefst 90 procent van het energieverbruik van een systeem. De R1-compressor combineert aspecten van een scroll-type en een roterende compressor, om de efficiëntie te maximaliseren. LG-technologie voorkomt de kantelende beweging van de scroll, waardoor zo min mogelijk energie wordt verspild en de betrouwbaarheid wordt verhoogd. Een ander voordeel van de compressor is een groter werkbereik, van 10-135 Hz, en de nieuwe compressor maakt de Therma V R32 Split bovendien stiller. Zo heeft het systeem een laag geluidsniveau waarmee het inspeelt op nieuwe wet- en regelgeving, De Therma V R32 Split verbetert ook de verwarmingsprestaties. Zonder elektrische bijverwarming bereikt het systeem een watertemperatuur van 65 graden Celsius. Volgens LG heeft de warmtepomp een betrouwbare werking bij een lage omgevingstemperatuur (LAT) tot -25 graden Celsius, en treedt er geen capaciteitsverlies op tot een buitentemperatuur van -7 graden Celsius.

‘Meer gebruikersgemak en comfort’

Volgens de fabrikant is de Therma V R32 Split ‘sterk in gebruikscomfort’ en heeft de warmtepomp een aantal verbeteringen die het beheer vereenvoudigen. De belangrijkste daarvan is SmartThinQ, een smartphone-app waarmee gebruikers het systeem op afstand kunnen bewaken en bedienen. De app biedt overal toegang tot de meeste systeemopties en maakt het mogelijk om de modus te selecteren of te wijzigen, de temperatuur in te stellen, en het energieverbruik te monitoren. Hij stelt gebruikers zelfs in staat om een kamer ‘voor te verwarmen’ zodat je na een zware dag op het werk thuiskomt in een warm en comfortabel binnenklimaat.

Meer informatie: LG

Reageer op dit artikel