nieuws

Ventilatorconvector van Jaga kan gelijktijdig verwarmen en koelen

Markt

De nieuwe Briza 22 van Jaga verwarmt in de winter en zorgt voor verkoeling in de zomer. De ventilatorconvector is qua vermogen en koelcapaciteit vergelijkbaar met airconditioning, maar kan volgens Jaga een ruimte ook snel verwarmen ‘zoals een reguliere radiator’. De inbouwconvector zorgt zo in elk seizoen voor een comfortabel binnenklimaat.

Ventilatorconvector van Jaga kan gelijktijdig verwarmen en koelen

Door de warmtewisselaar kan het apparaat zowel verwarmen als koelen. In de winter stroomt er warm water door het toestel en wordt warme lucht via een ingebouwde ventilator de ruimte in gebracht. In de zomer gebeurt hetzelfde, maar dan met koud water en koude lucht. Het apparaat kan verwarmen tot 21.162 W (75/65/20 °C) en koelen tot 10.042 W (7/12/27 °C). Volgens de fabrikant is de Briza 22 ‘het slankste type’ op de markt dat deze grote vermogens kan leveren.  Door de kleine waterinhoud en dit grote vermogen reageert de ventilatorconvector snel op temperatuurschommelingen. Hierdoor is Briza 22 uitermate geschikt voor aansluiting op laagtemperatuursystemen, zoals warmtepompen.

‘Laag energieverbruik, langere levensduur’

De Briza 22 is voorzien van de Low-H2O-techniek om energiezuinig te verwarmen. Door de hoge efficiëntie is het energieverbruik van het toestel zeer laag, en door de lage temperaturen hebben de motoren een langere levensduur. Jaga heeft de nieuwste EC-motoren van ebm-papst ingebouwd. Deze motoren zorgen voor een verlaging van de bedrijfskosten, verminderen de impact op het milieu en hebben een uiterst stille werking, zo stelt Jaga.

De Briza 22 is verkrijgbaar als wand- of plafondinbouw.

In elke ruimte een andere temperatuur

De Briza 22 is verkrijgbaar als wand- of plafondinbouw, in verschillende afmetingen. Daarnaast zijn er twee modellen: een 2-pijpsuitvoering en een 4-pijpsuitvoering. De 2-pijpsuitvoering beschikt over één warmtewisselaar waardoor hij kan verwarmen óf koelen. De 4-pijpsuitvoering maakt het mogelijk om in verschillende ruimtes van een gebouw tegelijkertijd te verwarmen en te koelen , doordat deze versie over twee warmtewisselaars beschikt.

‘Uitzonderlijk stille werking’

Ondanks het hoge vermogen heeft de Briza 22 volgens Jaga ‘een uitzonderlijke stille werking’ en voldoet hij aan strenge geluidseisen. Dit maakt dit toestel geschikt voor utiliteitsbouw, zoals winkelruimten, kantoorpanden, schoolgebouwen of hotels. Vooral in publieke gebouwen met meerdere ruimten is het handig als verschillende ruimten andere temperaturen kunnen hebben. Dit is eenvoudig te regelen via de nieuwste domoticasystemen en thermostaten.

Meer informatie: Jaga

Reageer op dit artikel