nieuws

Nieuw concept combineert fundering met thermische isolatie

Markt

Jackon Insulation heeft Jackodur Atlas ontwikkeld, een XPS polystyreenhardschuim dat tegelijkertijd thermische isolatie biedt en als bekistingssysteem voor funderingen dient. Het volgens de bedenkers kostenefficiënte isolatieconcept werkt met een kliksysteem dat koudebruggen voorkomt. Het kan voor alle typen gebouwen en vloeroppervlakken worden gebruikt, van eengezinswoningen tot kantoorgebouwen.

Nieuw concept combineert fundering met thermische isolatie

Doordat de elementen van het Jackodur Atlas-systeem conform de bouwtekening worden voorgesneden en vervolgens genummerd worden aangeleverd, is de fundering snel gelegd. Daardoor wordt op bouwkosten bespaard, stelt de fabrikant. Het concept kan aan elke constructie, worden aangepast en voldoet volgens Jackon Insulation aan ‘de strengste thermische eisen’. Daardoor is het geschikt voor de realisatie van BENG-, energieneutrale- en NOM-woningen.

Belangrijkste kenmerken

Volgens de makers zijn de belangrijkste kenmerken van het nieuwe systeem op rij:
• Extreem drukbestendig
• Bijzonder isolerend
• Volledig waterafstotend, stevig en stabiel
• Beschikbaar in verschillende diktes (van 100 tot 320 mm)
• Gehomologeerd bij eenlaags plaatsing tot 320 mm
• Bestand tegen verrotting.

‘Tijdswinst en kostenbesparing’

Volgens Jackon Insulation zorgt Jackodur Atlas voor ‘aanzienlijke tijdswinst en kostenbesparing’, door de gelijktijdige uitvoering van isolatie en bekisting. Dankzij het kliksysteem kan het systeem eenvoudig worden geplaatst, het is compatibel met alle vloeroppervlakken (met of zonder bodemplaat) en muren, en kan als volledig systeem op de bouwplaats worden afgeleverd, met een gedetailleerd plaatsingsplan. Daarmee biedt het ‘snelle, doeltreffende en kostenefficiënte isolatie van vloeren van gebouwen, met name voor huizen met een gewenst laag energieverbruik’, aldus de fabrikant.

Meer informatie: Jackon Insulation

Reageer op dit artikel