nieuws

Nieuwe hybride warmtepomp van Itho Daalderop

Markt

Itho Daalderop introduceert de HP-M 25 i, een hybride warmtepomp die met elk merk en type cv-ketel samenwerkt. De warmtepomp benut daarbij zowel de buitenlucht, als de warme afgevoerde lucht vanuit de mechanische ventilatie. 

Nieuwe hybride warmtepomp van Itho Daalderop

De HP-M 25 i is een warmtepomp met alleen een binnendeel. Dit biedt als voordelen dat er geen geluid van een buitendeel is, geen buitenopstelplaats nodig is, er geen koeltechnische handelingen nodig zijn en de warmtepomp snel is te installeren. Bovendien heeft Itho Daalderop specifiek voor de HP-M 25 i een dakdoorvoer ontwikkeld met een minimale kanaalweerstand en een hoog installatiegemak. Volgens de fabrikant is deze doorvoer ‘esthetisch fraai’ in het dakoppervlak in te passen.

Meer energie uit de lucht

De HP-M 25 i gebruikt naast de buitenlucht ook de afgevoerde ventilatielucht (indien aanwezig) als energiebron. Dit levert beduidend meer rendement op dan een ‘pure’ ventilatiewarmtepomp. Het aantal dagen dat de woning verwarmd wordt door de warmtepomp ligt daarom bij dit systeem fors hoger. Ook hoeft er niet extra te worden geventileerd om meer warmte uit de ventilatielucht te halen. Hierdoor worden tochtklachten en energieverlies voorkomen. Met dit concept kunnen eenvoudig meerdere labelstappen worden gemaakt.

Geen F-gassencertificaat

De volgens Itho Daalderop belangrijkste kenmerken van de HP-M 25 i op rij:
• Werkt met elk merk en type cv-ketel samen
• Benut buitenlucht én ventilatielucht
• Inclusief de slimme Spider Klimaatthermostaat
• Geen F-gassencertificaat nodig
• Geen buitendeel 

Zekerheid door 7  jaar garantie

Op de HP-M 25 i geldt een fabrieksgarantie van 7 jaar. Binnen de eerste twee jaar worden het product of onderdelen kosteloos gerepareerd of vervangen. Bij registratie van het product wordt de garantietermijn op onderdelen verlengd naar in totaal 7 jaar.

Meer informatie: Itho Daalderop

Reageer op dit artikel