nieuws

PVT-warmtepomppaneel genomineerd voor Innovative Energy Solutions Award

Markt

Tijdens Vakbeurs Energie 2018 toont Nibe onder meer het PVT-warmtepomppaneel van Triple Solar. Dit unieke paneel is toepasbaar als energiebron voor een water/water-warmtepomp en vormt daarbij het alternatief voor een grondgebonden bron. Inmiddels zijn PVT-warmtepomppanelen succesvol toegepast in meer dan 100 projecten.

PVT-warmtepomppaneel genomineerd voor Innovative Energy Solutions Award

Eind september werd bekendgemaakt dat het PVT-warmtepomppaneel samen met twee andere inzendingen is genomineerd voor de Innovative Energy Solutions Award. De winnaar van deze award wordt op 9 oktober bekendgemaakt op Vakbeurs Energie, dat plaatsvindt in ‘s-Hertogenbosch.

Warmte uit zonlicht én buitenlucht

PVT-warmtepomppanelen onderscheiden zich met name doordat ze niet alleen stroom opwekken, maar ook 24/7 duurzame warmte uit daglicht, zonlicht én buitenlucht winnen. De opgewekte stroom wordt net als bij ‘gewone’ zonnepanelen aan het elektriciteitsnet geleverd, terwijl de gewonnen warmte aan een water/water-warmtepomp wordt afgegeven voor ruimteverwarming en de bereiding van warmtapwater.

Toepassing van PVT-warmtepomppanelen.

Geluidloze werking

Omdat PVT-warmtepomppanelen geen draaiende onderdelen bevatten, werken ze volgens Nibe volledig geluidloos. Daarmee bieden ze een belangrijk voordeel ten opzichte van de buitenunit van een lucht/water-warmtepomp. Bij toepassing van PVT-warmtepomppanelen als bron is de aanleg van een verticale of horizontale bodemcollector bovendien overbodig. Dit biedt ruimere toepassingsmogelijkheden voor water/water-warmtepompen in bestaande situaties.

Combinatie met warmtepomp

Een pakket van acht PVT-warmtepomppanelen vergt een opstellingsruimte van slechts 16 m2 en resulteert in combinatie met een Nibe F1255-6 modulerende water/water-warmtepomp in een complete, efficiënte en duurzame comfortinstallatie met een volgens de warmtepompfabrikant ‘uitzonderlijk hoog bewezen rendement’. Voor ruimteverwarming is een SPF van 5,6 haalbaar, voor warmtapwater een SPF van 3,8. Nibe levert het systeem in deze samenstelling met een gelijkwaardigheidsverklaring. Daarnaast zijn tal van andere combinaties en capaciteiten mogelijk, want een pakket PVT-warmtepomppanelen is modulair op te bouwen voor warmtepompen van 4 kW tot en met 60 kW.

Kenmerken en voordelen op rij

• PVT-warmtepomppanelen voor zowel warmte- als stroomlevering
• Bewezen combinatie met een Nibe water/water-warmtepomp, voorzien van een gelijkwaardigheidsverklaring
• Geluidloze warmtepompoplossing voor situaties waarin een bodembron of buitenunit niet mogelijk is
• Gasloos én energieneutraal verwarmen en warmtapwater bereiden mogelijk
• Geschikt voor een klein dakoppervlak

De Innovative Energy Solutions Award – waar het PVT-warmtepomppaneel voor is genomineerd – wordt op 9 oktober tussen 12.00 en 12.30 uitgereikt in het Energietheater, dat is te vinden in hal 5 van Vakbeurs Energie.

Meer weten?
Bezoek de stand van Nibe tijdens Vakbeurs Energie. Tijdens deze beurs wordt nog veel meer aandacht besteed aan warmtepompen. Zo wordt op 9 en 11 oktober de Warmtepompen Innovatieroute gelopen, en vindt op 10 oktober het Nederlands Warmtepomp Congres 2018 plaats.

Reageer op dit artikel