nieuws

Panasonic gaat lucht/water-warmtepompen in Tsjechië produceren

Markt

Panasonic heeft de productie van zijn lucht/water-warmtepompen voor residentieel gebruik in Europa verplaatst van Azië naar Tsjechië. De warmtepompen worden sinds deze maand door Panasonic AVC Networks Czech in het Tsjechische Pilsen geproduceerd.

Panasonic gaat lucht/water-warmtepompen in Tsjechië produceren
De officiële openingsceremonie van de nieuwe productielijn van Aquarea.

De stap is onderdeel van een strategie van Panasonic om zijn airconditioningbusiness in Europa te versterken. De vraag naar duurzame energieoplossingen in Europa groeit volgens het bedrijf ‘exponentieel’. De Aquarea-warmtepomp levert zowel verwarming en koeling als warm water.


Afstemming op Europese regelgeving

Panasonic levert al langer lucht/water-warmtepompen in Europa. Voorheen werden ze geproduceerd in Maleisië en naar het Westen verscheept. De nieuwe productiefaciliteit in Tsjechië stelt de fabrikant naar eigen zeggen beter in staat te voldoen aan de groeiende vraag naar efficiënte verwarming- en koeloplossingen vanuit Europa. Daarnaast kan het bedrijf dankzij deze nieuwe locatie lokaal produceren en het ontwerp van producten beter afstemmen op Europese regelgeving.

Voordelen voor klanten

De nieuwe fabriek levert ook voordelen op voor Europese klanten. Zo zijn de warmtepompen voortaan sneller leverbaar doordat producten lokaal worden geproduceerd, wat ook een positieve impact op het milieu oplevert. De capaciteit in de nieuwe fabriek wordt stapsgewijs uitgebouwd tot 40.000 warmtepompen per jaar. De fabriek in Pilsen wordt hiermee één van de belangrijkste fabrieken voor de Aquarea-productlijn.
“We zijn trots op deze nieuwe faciliteit en de mogelijkheid die deze locatie ons geeft in Europa. We voorzien een jaarlijkse groei in vraag naar onze Aquarea lucht/water-warmtepompen en kijken ernaar uit deze Europese vraag te kunnen beantwoorden”, aldus Ildert Burghout, product manager Heating & Cooling Systems bij Panasonic Netherlands.

> Leestip: Eerder dit jaar vierde Panasonic een dubbel jubileum; het bedrijf bestaat precies een eeuw, en zijn HVAC-tak 60 jaar. 

Reageer op dit artikel