nieuws

‘Gelijkwaardigheids-verklaringen Mitsubishi Electric-warmtepompen vereenvoudigen EPC-berekening’

Markt

Alklima heeft gelijkwaardigheidsverklaringen van Kiwa ontvangen voor verschillende Mitsubishi Electric warmtepomp-systemen. De verklaringen zijn van belang bij de EPC-berekening van nieuwbouwwoningen. Ze gelden voor de warmtepomp-buitenunits uit de Power Inverter- en Zubadan inverter-series.

‘Gelijkwaardigheids-verklaringen Mitsubishi Electric-warmtepompen vereenvoudigen EPC-berekening’

De betreffende warmtepomp-buitenunits bestrijken een breed vermogensbereik en worden ingezet bij warmtepomptoepassingen voor ruimteverwarming en gecombineerde ruimteverwarming en warmtapwaterbereiding.


‘Hoogst mogelijke EPC-reductie’

Uit het onderzoek dat vooraf ging aan de aanvraag van gelijkwaardigheidsverklaringen bleek volgens Alklima/Mitsubishi Electric dat de cijfers van de onderzochte Power Inverter- en Zubadan-systemen ‘veelbelovend’ zijn. In veel gevallen, met name bij NOM-woningen (Nul-op-de-meter) scoren de systemen als beste op de markt. Daarmee kunnen EPC-besparingen sneller en eenvoudiger met de Mitsubishi Electric lucht-water warmtepompsystemen worden gerealiseerd dan met veel vergelijkbare systemen.
De cijfers en berekeningen die ten grondslag liggen aan de gelijkwaardigheidsverklaringen zijn inmiddels verwerkt in de EPC-berekeningssoftware van Uniec 2. Ook voor andere softwareleveranciers zijn de cijfers, die door Alklima worden aanboden, bruikbaar.

Warmtepompen Innovatieroute

Alklima is een van de deelnemende bedrijven aan de Warmtepompen Innovatieroute op Vakbeurs Energie. Deze route, die op 9 en 11 oktober wordt gelopen, leidt bezoekers in een groep van maximaal 20 personen langs diverse stands. Hier geven experts steeds in 15 minuten uitleg over over actuele ontwikkelingen rond de toepassing van warmtepompen.
Registratie voor deelname aan de route is gratis, maar let op: het aantal plaatsen is beperkt!Lees hier meer over de Innovatieroute en over de wijze van aanmelden.

Reageer op dit artikel