nieuws

All electric-warmtepompen voor woningbouw

Markt

All electric-warmtepompen voor woningbouw

Remeha lanceert een volledig nieuwe collectie all electric-warmtepompen voor de woningbouw.

Remeha voegt drie lucht/water-warmtepompen aan haar assortiment toe, die gebruik maken van energie uit de omgeving: de Remeha Neptuna, de Remeha Mercuria en de Remeha Eria Tower. De warmtepompinstallaties bestaan uit een splitsysteem met een binnen- en buitenunit, dat zowel voor ruimteverwarming als sanitair warm water kan zorgen.

Oplossing per woningtype
De nieuwe line-up intelligente warmtepompen van Remeha bevat een oplossing voor elk type woning, van appartement tot vrijstaande villa. De Mercuria, Neptuna en Eria Tower zijn geschikt voor alle type woningen. De Neptuna kan meerdere regelkringen aan en kan daarbij ook worden toegepast bij woningen met een bedrijf aan huis.
De Neptuna over het grootste verwarmingsvermogen, tot maar liefst 27 kW. Daarmee is dit toestel zeer geschikt voor vrijstaande of grote twee-onder-een-kap woningen. Daarnaast kan de Remeha Neptuna meerdere verwarmingskringen van warmte voorzien, dit zorgt voor optimale flexibiliteit voor bijvoorbeeld een kantoor aan huis. De Neptuna kan ook in een hybride verwarmingssysteem worden ingezet. Met de Remeha iSense PRO regelaar heeft de Neptuna een zeer efficiënte besturing die in een hybride systeem ook de regeling van de cv-ketel overneemt.
Verder heeft de Neptuna al een ingebouwd 40 liter buffervat en zorgt voor een rustige regeling en meer comfort bij ontdooicyclus. Bij extreem koud weer heeft het toestel een elektrische bijverwarming ter ondersteuning en als het erg warm is, kan de warmtepomp de ruimte ook (actief) koelen.

Nieuwbouw en renovatie
Voor de meeste woningen voldoet de Mercuria, een warmtepomp met een brede vermogensrange en een uitgebreide regelunit. Het toestel is leverbaar in vermogens van 4,5 kW tot 16 kW en past daarmee in nieuwbouw maar ook in renovatieprojecten. Het is een oplossing voor woningen met één verwarmingsgroep. Ook de Mercuria functioneert goed in een hybride systeem. Het toestel biedt elektrische ondersteuning voor de spaarzame momenten dat dit nodig is. Bij extreme kou kan het elektrisch element in de warmtepomp bijverwarmen. Andersom is het bij zeer warme dagen ook mogelijk om de ruimte met de warmtepomp actief te koelen.

Ingebouwd buffervat
De Eria Tower heeft standaard een 180 liter buffervat ingebouwd en heeft hiermee als voordeel dat de bewoner geen ruimte verliest aan de installatie van een externe boiler. Ook is deze constructie bijzonder installatievriendelijk (plug & play) en onderhoudsarm. Alle hydraulische toebehoren zit in het toestel verwerkt. Het maximale vermogen bedraagt 16 kW. De Eria Tower kan, net als de twee andere nieuwe warmtepompen, bij extreme kou terugvallen op elektrische bijverwarming. Op warme dagen kan de warmtepomp de ruimte ook (actief) koelen, mits het afgiftesysteem daarvoor geschikt is.

Matthias van Ardenne, Directeur Remeha Nederland. “Onze organisatie garandeert optimale service zodat we deze productgroep bij installateurs extra kunnen ondersteunen. Daarnaast biedt Remeha trainingen aan om installateurs voor te bereiden op het installeren van warmtepompsystemen voor de woningbouw.”

Reageer op dit artikel