nieuws

Vraaggestuurd balansventilatiesysteem voor woningbouw

Markt

Vraaggestuurd balansventilatiesysteem voor woningbouw

Orcon introduceert op de vakbeurs VSK een nieuw vraaggestuurd balansventilatiesysteem voor de woningbouw, de HRC-350/450 MaxComfort. Het toestel combineert laag energieverbruik met hoog thermisch rendement dankzij verschillende technische innovaties.

De HRC-350/450-MaxComfort is onderdeel van de HealthLine-serie balansventilatiesystemen met warmteterugwinning. De designunit wordt standaard geleverd met geïntegreerde vochtsensor.

Weinig geluidsoverlast
Door toepassing van de sterk isolerende EPP-behuizing, de nieuwste ventilatoren en een extra lange warmtewisselaar, zorgt het ventilatiesysteem voor weinig geluidsoverlast.

Sensoren voor vraaggestuurde ventilatie
De geïntegreerde sensoren regelen automatisch de verschillende scenario’s in de woning. Het toestel werkt met drie vochtsensoren, acht temperatuursensoren en twee anemometersensoren. De sensoren meten de wooncondities heel nauwkeurig, zodat het toestel daarop kan anticiperen. Het benodigde luchtvolume wordt direct geregeld in de beide motoren. Het toestel is uit te breiden met maximaal 20 RF-sensoren en/of RF-bedieningen.

Installatiegemak

Dankzij 8 verschillende aansluitmogelijkheden zijn er 16 aansluitcombinaties mogelijk. Het toestel is zowel geschikt voor linker- als voor rechteruitvoering en voor zowel perilex als randaarde.

Onderhoudsgemak
Bij de ontwikkeling van de HRC-350/450-MaxComfort is ook nagedacht over onderhoudsgemak. Alle belangrijke serviceonderdelen zijn gemakkelijk bereikbaar om te reinigen of te vervangen. Ook hoeft het toestel bij onderhoudswerkzaamheden niet van de wand gehaald te worden en kan er gewerkt worden met bypass-module, preheatermodule en scrollmodule.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Bij de ontwikkeling van dit ventilatiesysteem heeft Orcon zoveel mogelijk recyclebare materialen toegepast. Het complete assemblagewerk vindt plaats bij de sociale werkvoorzieningen in Nederland waar mensen werken met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt.

Technische details
Capaciteit 350 m3/h of 450 m3/h bij 200Pa
Thermisch rendement >97% (NEN 5138)
Laag opgenomen vermogen, 22,7 Watt (60% 300 m3/h volgens NEN 5138)
Zeer geluidsarm
Modulerende 100% bypass
Extra lange Recair Ultimate warmtewisselaar
Balanceringstechniek tot 1% nauwkeurig
Nieuwste EBM-papst 3D scrolls met Radical waaiers en intelligente anemometer technologie
Intelligente sensoren voor volledig automatische en nauwkeurige vraaggestuurde werking
Boven- en zijaansluitingen aanwezig
Uitbreidbaar met RF-sensoren en/of RF-Bedieningen, tot 20 stuks
Linker- en rechtermontage mogelijk
Standaard met vochtsensor voor automatische badkamerventilatie
Sterk isolerende EPP-behuizing
Filterindicatie
Energielabel A+ met 1 luchtkwaliteitssensor

Vakbeurs VSK
Meer informatie over de VSK vakbeurs is hier te vinden.
Direct gratis inschrijven voor de vakbeurs VSK

Reageer op dit artikel