nieuws

R32-binnenunit

Markt

R32-binnenunit

Onder de typebenaming MSZ-LN introduceert Alklima Klimaatconcepten een nieuwe R32-binnenuit van Mitsubishi Electric Living Environment Systems. Dankzij de Plasma Quad Plus-technologie reindigt deze de lucht zeer grondig, aldus de fabrikant.

De MSZ-LN heeft een variabele luchtstroom. De binnenunit is namelijk uitgevoerd met twee horizontale en vijf verticale lamellen die afzonderlijk zijn te bedienen. De unit is daarnaast uitgevoerd met 3D i-see sensor die met infraroodstralen op verschillende plaatsen in de ruimte de temperatuur meet.

De acht sensorelementen analyseren het kameroppervlak en de temperatuur. Daarmee kan worden vastgesteld of en waar zich personen in de ruimte bevinden en waar de warme- of koude plekken zijn in het vertrek. Op basis van deze informatie kunnen de luchtstromen en temperatuur zo worden gevarieerd dat het altijd comfortabel is.

Maximaal schone lucht
De nieuwe unit is voorzien van Plasma Quad Plus-technologie. Deze filtertechniek werkt als een elektrisch gordijn dat door ontlading de bacteriën en virussen in de vervuilde omgevingslucht onschadelijk maakt.

Naast bacteriën, virussen, allergenen en stof elimineert het filter ook zeer effectief schimmels en rondzwevende deeltjes kleiner dan 2,5 μm.

Energiezuinig
De MSZ-LN maakt gebruik van het koudemiddel R32 voor een hogere efficiëntie. Verder biedt ook de 3D i-see sensortechnologie een aantal energiebesparende functies, waaronder de mogelijkheid om automatisch uit te schakelen.

De sensortechniek zorgt er ook voor dat de luchtstroom altijd is afgestemd op de personen die in de ruimte aanwezig zijn. Dit voorkomt onnodige energieverspilling.

De nieuwe unit van Alklima heeft een ingebouwde WiFi-adapter die rechtstreeks via een app op de smartphone kan worden bediend. Vier led-indicaties maken direct de communicatiestatus zichtbaar alsook het energiegebruik (afhankelijk van uitvoering).

De MSZ-LN binnenunit wordt naast standaardwit geleverd in de kleuren robijnrood, parelwit en onyxzwart. Het oppervlak van de unit is afgewerkt met kwaststreek-design, waardoor de kleuren extra diepte hebben gekregen. De eveneens nieuwe afstandsbediening wordt in dezelfde kleuren en met dezelfde kwaststreekafwerking geleverd.

Meer informatie: www.alklima.nl

Reageer op dit artikel