nieuws

Hybride warmtepomp van Buva

Markt

Hybride warmtepomp van Buva

Buva komt met de EcoClimate Hybride warmtepomp. Deze vormt samen met de bestaande cv-ketel of de EcoHeat een uitstekende combinatie voor het verduurzamen van bestaande bouw, aldus de fabrikant.

Bij de ontwikkeling van deze hybride warmtepomp is daarom niet alleen gekeken naar verduurzaming, maar ook naar bewonersgedrag. De EcoClimate draagt tot een temperatuur van 47⁰C bij aan het verwarmen van de woning. Is de vraag hoger, of dient er tapwater verwarmt te worden, springt de cv-ketel bij.

Naast het feit dat de EcoClimate een significante verbetering (tot twee stappen) op de Energie Index (EI) van een woning realiseert, is het ook qua plaatsing een prettige oplossing. Er hoeft enkel een kleine binnenunit in de woning geïnstalleerd ter worden. Aan de buitenzijde van het gebouw wordt een buitenunit geplaatst welke tot een range van vijftig meter van de binnenunit gemonteerd wordt.

Ook is een boilervat in de woning niet nodig. Dat bevordert het installatiegemak voor de installateur. De hybride warmtepomp komt in aanmerking voor subsidie. Buiten de STEP-subsidie die ontvangen wordt vanwege het verlagen van de EI-waarde, is de EcoClimate Hybride opgenomen in de ISDE-apparatenlijst. Met laatstgenoemde subsidie ontvangt de gebruiker een extra toeslag van 1.800 euro.

Meer informatie: www.buva.nl

Reageer op dit artikel