nieuws

Nibe introduceert F1355 modulerende water/water-warmtepomp

Markt

Nibe introduceert F1355 modulerende water/water-warmtepomp

De nieuwe modulerende water/water-warmtepomp F1355 is volgens Nibe ‘ontworpen voor het kostenefficiënt en duurzaam leveren van verwarming en warmtapwater’. De warmtepomp is voorzien van twee compressoren: een invertergestuurde compressor met een modulerend bereik van 4 tot 16 kW, en een aan/uit-compressor met een vermogen van 12 kW.

De ingebouwde regeling zorgt voor efficiënte samenwerking tussen beide compressoren. Het resultaat is volgens de fabrikant ‘een optimale vermogensregeling, minder slijtage en een hogere operationele capaciteit’. De nieuwe warmtepomp wordt tijdens de Installatie Vakbeurs Hardenberg voor het eerst gepresenteerd.

Breed toepassingsgebied

Met twee compressoren en een groot modulatiebereik is de F1355 geschikt voor onder meer grotere woningen, kleine utiliteitsgebouwen en agrarische bedrijven. Bovendien kan de warmtepomp met zijn slimme technologie een belangrijke rol spelen in gebouwen waarin innovatieve bouwkundige en technologische toepassingen bepaalde zaken automatiseren, verbeteren en/of gemakkelijker maken. Zo is de warmtepomp voorzien van een zelfregelend besturingssysteem dat het binnenklimaat efficiënt en energiezuinig regelt, met behoud van optimaal comfort.

Overige kenmerken

Andere kenmerken van de Nibe F1355 zijn:
• Flexibiliteit door het grote variabele vermogensbereik (4 tot 28 kW)
• Hoge SCOP bespaart energie en reduceert de terugverdientijd
• Stille werking: 32 dB(A) (LpA op 1 meter afstand)
• Mogelijkheid om een externe tapwaterboiler aan te sluiten
• Groot meertalig kleurendisplay voor eenvoudige bediening en informatievoorziening
• Programmeerbaar voor klimaatregeling, warmtapwatervoorziening en ventilatie
• Gelijktijdige levering van warmtapwater en ruimteverwarming mogelijk
• Voor verwarmen, koelen én tapwaterverwarming (optioneel m.b.v. een externe boiler)
• Geschikt voor Nibe Uplink voor beheer en bewaking op afstand (via internet)
• Pakketlabel voor ruimteverwarming (35°C en 55°C): A+++

Meer informatie: Nibe

Reageer op dit artikel