nieuws

Branchevereniging DHPA krijgt nieuwe voorzitter

Markt

Branchevereniging DHPA krijgt nieuwe voorzitter

Per 1 januari 2018 wordt Frank Agterberg voorzitter van de Dutch HeatPump Association (DHPA). Agterberg volgt Peter Wagener op, die het voorzitterschap sinds 2009 heeft bekleed.

Frank Agterberg, zelfstandig consultant met een achtergrond in de industrie, innovatie en Public Affairs, is sinds begin 2017 vice-voorzitter van de DHPA. Hij is onder andere ook voorzitter van BodemenergieNL en actief betrokken bij de energietransitie. De opdracht van DHPA heeft veel synergie met zijn overige werkzaamheden en biedt dus in verschillende opzichten meerwaarde. “De warmtepompensector zal in de komende jaren groeien van duizenden naar honderdduizenden warmtepompen per jaar”, aldus Agterberg. “Het vraagt een enorme inspanning van de branche om deze aantallen op een kwalitatief goede manier te plaatsen zodat eindgebruikers duurzaam en betaalbaar comfort kunnen genieten.”

‘Positieve redenen’ voor afscheid
Peter Wagener treedt per 31 december 2017 terug om zich volledig te kunnen richten op zijn directiefunctie bij adviesbureau BDH in Harderwijk, dat zich inzet voor verduurzaming van de woningbouw. De ontwikkelingen in BDH én de DHPA maken de combinatie voor Wagener helaas praktisch onverenigbaar. “De redenen van mijn afscheid zijn enkel positief. De enorme ontwikkelingen in de warmtepompmarkt geven binnen de DHPA eveneens een hard groeiende werkbelasting.” Peter Wagener zal op operationeel niveau nauw verbonden blijven aan de DHPA, met name op het terrein van warmtepompen in slimme netten en bij verdere ontwikkeling en deling van kennis.

Over de DHPA
De Dutch Heat Pump Association (DHPA) is de brancheorganisatie voor warmtepompen in de woningbouw en utiliteit. De DHPA draagt bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving, in lijn met de landelijke doelstellingen ten aanzien van CO₂-emissiereductie, energie-besparing en gebruik van hernieuwbare energie. Deelnemers in de DHPA zijn gerenommeerde fabrikanten en importeurs van alle types warmtepompen. De DHPA werkt nauw samen met energiebedrijven, netbeheerders, overheden en collega-brancheverenigingen in de gebouwde omgeving.

Reageer op dit artikel