nieuws

Energieneutraal hotel in Amsterdam krijgt BREEAM-certificaat Excellent

Markt

Energieneutraal hotel in Amsterdam krijgt BREEAM-certificaat Excellent

Op het Amsterdamse Java-eiland verrijst momenteel Hotel Jakarta. De duurzame energievoorziening en het materiaalgebruik maken dit hotel compleet energieneutraal. Voor het ontwerp sleepte Hotel Jakarta het BREEAM-certificaat Excellent binnen, met een score van 73 procent. Eind dit jaar wordt het gebouw opgeleverd.

Warmte-/koudeopslag met een warmtepomp onder het hotel verwarmt en koelt het gehele gebouw. Zonnepanelen op het dak en aan de gevel compenseren het extra elektriciteitsgebruik dat daarmee gemoeid is. Ook de hoge isolatiewaarden van de gevel, led-verlichting en drievoudige beglazing dragen bij aan een Energie Prestatie Coëfficiënt van 0.

Duurzaam materiaalgebruik en recycling

Ook over materiaalgebruik, recycling en afvalscheiding is nagedacht. Vrijgekomen afval wordt al gescheiden op de bouwplaats, op verantwoorde wijze verwerkt en zoveel mogelijk gerecycled. Daarnaast gebruikt aannemer De Nijs gerycycled betongranulaat. Dit wordt gemaakt van betonpuin. Maar het bedrijf gebruikt het liefst zo weinig mogelijk beton.

Minder rente door groenverklaring

WestCord Hotels dankt het BREEAM Excellent-certificaat onder andere aan een groenverklaring van RVO.nl. Hierdoor komt het hotel in aanmerking voor groene financiering van ING Groenbank. Daardoor betaalt de hotelketen minder rente over zijn lening.

Bron: RVO.nl

Reageer op dit artikel