nieuws

Brabantse woningcorporatie Thuisvester maakt optimaal gebruik van STEP-regeling

Markt

Brabantse woningcorporatie Thuisvester maakt optimaal gebruik van STEP-regeling

De duurzaamheidsambities van woningcorporatie Thuisvester uit Oosterhout reiken verder dan een gemiddeld label B in 2021. De Brabantse corporatie wil in 2050 volledig klimaatneutraal zijn. In eerste instantie wil Thuisvester jaarlijks een aantal labelstappen maken om zo in 2021 gemiddeld op energielabel B te komen, vooral met kortetermijninvesteringen in goede isolatie. Bij voorkeur wordt daarbij al direct een labelsprong naar A gemaakt, zo legt de corporatie uit op haar website.

Met deze manier van werken kan Thuisvester optimaal gebruikmaken van de Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP). Hoe groter de labelsprong, hoe meer subsidie corporaties via die regeling kunnen aanvragen. RVO.nl kende inmiddels al voor 1.004 woningen ruim 2,5 miljoen euro aan subsidie toe. Daarnaast loopt er nog een aanvraag voor bijna 1.000 woningen.

Energieneutraal in 2050

Deze kortetermijninvesteringen zijn nog niet voldoende om in 2050 energieneutraal te zijn. Thuisvester denkt echter na over hoe dit alsnog kan worden bereikt. In een interview op de website van Aedes – de branchevereniging van woningcorporaties in Nederland – stelt directeur-bestuurder Pierre Hobbelen van Thuisvester: “In onze bestaande woningen gaan we geleidelijk vervolgstappen zetten. In die inmiddels goed geïsoleerde huizen willen we de resterende vraag naar warmte duurzaam vervullen met behulp van groene energie of warmtepompen. Daarnaast zijn er de ontwikkelingen naar gasloze wijken. Dat is in nieuwbouwwijken natuurlijk eenvoudiger te realiseren dan in de bestaande bouw. Thuisvester treft nu de voorbereidingen voor een gasloze nieuwbouwwijk in Oosterhout. Om in 2018 met de bouw te starten, moeten we nu al vol aan de bak.”

Bron: RVO.nl

Reageer op dit artikel