nieuws

Recordaantal subsidieaanvragen voor warmtepompen

Markt

Recordaantal subsidieaanvragen voor warmtepompen

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is een jaar geleden in het leven geroepen om de keuze voor duurzame verwarmingstechniek te stimuleren. Zowel zakelijke als particuliere eindgebruikers kunnen via de regeling een financiële bijdrage aanvragen voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel. Naar nu blijkt, is december 2016 de meest ‘succesvolle’ ISDE-periode tot nu toe: niet eerder werden zo veel subsidieaanvragen ingediend, met name voor warmtepompen.

In december 2016 werd door 3.772 consumenten en 439 bedrijven voor in totaal 10,2 miljoen euro aan subsidie aangevraagd, meer dan in elke maand daarvoor, zo stelt Solar Magazine. In het hele kalenderjaar 2016 zijn ISDE-aanvragen ingediend voor een totaalbedrag van 46,1 miljoen euro, door 16.000 consumenten en ruim 2.000 bedrijven. In alle gevallen zijn warmtepompen daarbij het meest populair. Driekwart van alle door bedrijven aangevraagde subsidiebedragen – en ook het grootste deel van de particuliere aanvragen – betrof een warmtepomp.

De geschatte ISDE-budgetclaim tot 31 december 2016, uitgesplitst naar doelgroep en techniek. (Bron: RVO.nl)

De geschatte ISDE-budgetclaim tot 31 december 2016, uitgesplitst naar doelgroep en techniek. (Bron: RVO.nl)

Meer informatie over de ISDE en de manier waarop een aanvraag moet worden ingediend, is te vinden op de website van RVO.nl

>Aanvullende informatie: Eind vorig jaar werd bekendgemaakt dat er voor 2017 aangepaste voorwaarden voor ISDE-subsidies voor warmtepompen gelden.

Reageer op dit artikel