nieuws

Zwembad Overboord

Geen categorie

Zwembad Overboord
In Dronten wilde de gemeenteraad graag een warmtepomp voor het plaatselijke zwembad Overboord, met als doel om ook de omringende sportvoorzieningen van duurzame warmte te voorzien. 

Het zwembad Overboord in Dronten krijgt een warmtepomp. Een en een is twee, dacht de gemeenteraad en zag mogelijkheden voor de nieuw te bouwen sportvoorzieningen vlakbij het zwembad. Handig om die sportvoorzieningen aan te sluiten op de warmtepomp. Win-win zou je zeggen.

Kosten

Juli vorig jaar werd door de PvdA een voorstel ingediend om te onderzoeken of dit mogelijk is. Een grote meerderheid van de gemeenteraad was voor. Het onderzoek is inmiddels afgerond. En de kosten komen hoger uit dan geschat. Voor de leidingen alleen is een bedrag nodig van 50.000 euro. Daar zijn nog niet de graafwerkzaamheden en het leggen van de leidingen in meegenomen.

Terugverdientijd
De huidige kosten van de ‘traditionele’ verwarming bedragen 5.440 euro per jaar. Met de warmtepomp zouden die kosten uitkomen op 2.400 euro per jaar. De terugverdientijd van de extra investering komt daarmee op 16.7 jaar. En laat nu de technische levensduur van een dergelijke investering vijftien jaar zijn.

De gemeenteraad gaat zich nu buigen over de uitkomsten van het onderzoek. Mogelijk kan er worden gewerkt met een kleine warmtepomp per locatie.

Reageer op dit artikel