nieuws

Masterclass over warmtepompen

Geen categorie

Masterclass over warmtepompen

De warmtepomp is punt van menige discussie. Want het gaat vaak fout; vooraf, maar ook tijdens duurzame nieuwbouw of renovatie. ‘Alles dat je wil weten over warmtepompen, maar niet durft te vragen’ is het motto van de masterclass die duurzaam bedrijvennetwerk Energitie op 22 maart organiseert in Zaltbommel.

Het is zeer wenselijk dat iedereen dezelfde taal spreekt over warmtepompen. Zeker gezien de ontwikkelingen van gasvrij en luchtdicht bouwen en de aanscherpende regelgeving voor de bouw en installatietechniek. In de bouw en renovatie kun je niet meer om de warmtepomp heen.

Integrale oplossing
De masterclass Warmtepompen gaat onder meer over het belang van de integrale oplossing tezamen met de bouwfysische eigenschappen van de woning, de werking van de grondgebonden warmtepomp, het belang van luchtdicht bouwen en over de nieuwe BENG-eisen en andere regelgeving.

In de bouw en renovatie kun je niet meer om de warmtepomp heen. Hoewel niet iedereen de hiervoor gecertificeerde installateur is of wordt, is het zeer wenselijk dat iedereen dezelfde taal spreekt. Zeker gezien de ontwikkelingen van gasvrij en luchtdicht bouwen en de aanscherpende regelgeving voor de bouw en installatietechniek.

Met medewerking van Sander Zuidgeest, manager partnerontwikkeling duurzaamheid IthoDaalderop Nederland, Mark van de Ree, Technisch Project Advies Vaillant Group en architect Egbert de Jong, directeur van JongZeeuw architecten, tevens initiatiefnemer van Energitie. Op 22 maart in Zaltbommel, met avondprogramma en diner.

Kennis delen 
De bijeenkomsten die het duurzame bedrijvennetwerk Energitie organiseert hebben een regionaal karakter, maar iedereen met ambities de bouw te verduurzamen is welkom.

Energitie-deelnemers en duurzaamheidscoaches van Duurzaam Rivierenland nemen gratis deel, andere geïnteresseerden betalen 25 euro per persoon ex btw. De bijenkomsten worden mede mogelijk gemaakt door het energieloket Rivierenland.

Meer informatie en aanmelden

Reageer op dit artikel