nieuws

‘Energie besparen doe je nu’

Geen categorie

‘Energie besparen doe je nu’

Deze week is de campagne ‘Energie besparen doe je nu’ gestart. De campagne vraagt aandacht voor de beschikbare subsidie voor woningisolatie en duurzame systemen voor warm water en verwarming.

Het kabinet zet in op de bouw van energiezuinige woningen en het aardgasvrij maken van jaarlijks 30.000 tot 50.000 bestaande woningen, om zo de uitstoot van CO2 omlaag te brengen. Woningbouwcorporaties gaan hiermee aan de slag, maar ook huiseigenaren en VvE’s kunnen hun woningen duurzamer maken.

Verduurzamen woningen
In Nederland staan ongeveer negen miljoen gebouwen, waarvan acht miljoen woningen. Die dragen voor zestien procent bij aan de totale uitstoot van CO2 in Nederland. Die moeten allemaal een alternatief krijgen voor aardgas om te verwarmen en te koken. Dat zijn meer dan 250.000 woningen per jaar. Daarnaast moeten ook de ruim 1 miljoen bedrijven, winkels, scholen en andere gebouwen van het aardgas af.

Warmtepomp

Minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat): “Steeds meer mensen vervangen hun cv-ketel op gas door een duurzaam alternatief, zoals een zonneboiler of een warmtepomp. Een verstandige investering, zeker als je oude cv-ketel aan vervanging toe is, want we gaan in Nederland van het aardgas af. Dankzij subsidie is het nu extra aantrekkelijk geworden de overstap te maken en zelf bij te dragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot.”

energiebesparendoejenu_beeldmerk_Bron-EZK

Over deze campagne
‘Energie besparen doe je nu’ is een campagne van de Rijksoverheid om meer woningen en appartementen energiezuinig en duurzaam te maken. Dit kan door betere isolatie van dak, gevel, vloer en ramen. En door het nemen van een zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel, biomassaketel of zonnepanelen.

Meer weten? Kijk op www.energiebesparendoejenu.nl

Reageer op dit artikel