nieuws

Wolf Energiesystemen ondersteunt OPEN BIM

Geen categorie

Wolf Energiesystemen ondersteunt OPEN BIM

Wolf Energiesystemen verzorgt al vele jaren 3D-tekeningen van luchtbehandelingskasten en HR-WTW units. De afgelopen jaren zijn deze veelvuldig verwerkt in BIM-projecten. Het afgelopen half jaar is succesvol getest met de volgende stap: OPEN BIM.

De ‘open’ standaard die gebruikt wordt bij OPEN BIM wordt IFC (Industry Foundation Classes) genoemd. IFC is bedoeld om modelinformatie uit te wisselen en is als open standaard beschikbaar voor alle partijen in het bouwproces.

Naast 2D- en 3D-tekeningen ook IPC-bestanden

De selectiesoftware voor luchtbehandelingskasten en WTW-units van Wolf Energiesystemen genereert sinds kort behalve 2D- en 3D-tekeningen ook bestanden in IFC-formaat. Hierdoor is Wolf in staat om in het voortraject snel de benodigde informatie aan te leveren voor implementatie in het BIM-model.

Reageer op dit artikel