nieuws

Onderzoek naar geluidsproductie en trillingen van warmtepompen

Geen categorie

Tijdens de bijeenkomst van het Uitvoerend Comité van de HPT TCP (Technology Collaboration Programme on Heat Pumping Technologies) die vorige week plaatsvond in Frankrijk, werd een nieuw samenwerkingsonderzoeksproject goedgekeurd. Binnen dit project wordt uitvoering gegeven aan het programma ‘HPT TCP Annex 51 Acoustic signatures of heat pumps’.

Onderzoek naar geluidsproductie en trillingen van warmtepompen

Het primaire doel van het project is om de acceptatie van comfortwarmtepompen te vergroten. De primaire focus ligt daarbij op geluidsproductie en trillingen. Daarbij gaat het om technische aspecten (zoals geluidsreductie en fysieke meettechnieken), maar ook om niet-technische aspecten, zoals de menselijke perceptie van geluid.
Daarnaast wordt ingestoken op het vergroten van kennis over dit onderwerp bij fabrikanten, akoestisch adviseurs, installateurs en wetgevers.

Het project wordt geleid door Christophe Reichl (zie foto) van het Austrian Institute of Technology in Oostenrijk. Naast Oostenrijk nemen Frankrijk, Duitsland en Zweden vanaf het begin deel aan het project. De organisatie hoopt dat dat nog meer landen zullen participeren in deze ‘Annex’.

Klik hier voor nadere informatie.

Reageer op dit artikel