nieuws

Nog zes dagen: congres ‘Ken de wetten pak je kansen’

Geen categorie

Nog zes dagen: congres ‘Ken de wetten pak je kansen’

Op donderdag 24 november vindt het congres ‘Ken de wetten, pak je kansen’ plaats. Aanmelden voor dit congres over installatietechniek in de gebouwde omgeving is nog steeds mogelijk. Een van de sprekers op het congres is Coos Schouten, eigenaar van Schouten Techniek in Zwaag.

Ver voordat duurzaamheid een hype werd, was het al een kernwoord in de visie van Schouten Techniek. Het bedrijf ontwikkelt maatwerksystemen vanuit de visie dat een gebouw kan voldoen aan alle eisen van levensduur en comfort, met een zo laag mogelijk energiegebruik. Schouten Techniek werkt daarbij zelf vanuit een energieneutraal pand dat het visitekaartje van het bedrijf is. De bedrijfswagens rijden deels op aardgas en deels elektrisch.

Modulaire oplossing voor duurzame verwarming en koeling

In zijn presentatie gaat Coos Schouten in op de manier waarop hij tot de bedrijfsvisie is gekomen en hoe hij klanten kan overtuigen om in duurzaamheid te investeren. Het bedrijf helpt klanten aan duurzame innovaties en toepassingen, zoals de WKO SKID. Dit is een modulaire oplossing (plug and play) voor toepassing van duurzame verwarming en koeling in de woning- en utiliteitsbouw.

Gebouwsimulatiemodel: winnaar ISSO-award

Een andere toepassing van Schouten Techniek is het gebouwsimulatiemodel. Dit is een baanbrekende tool waarmee zeer snel het energiegebruik van een gebouw kan worden bepaald. Van elke energiebesparende ingreep zijn direct de korte- en langetermijneffecten zichtbaar. Hierdoor kunnen bouwteams een optimaal en levensduurbestendig pand ontwerpen. Met deze innovatie won Schouten Techniek de landelijke ISSO-award 2012. Een andere tool die Schouten zelf heeft ontwikkeld is de website www.mijnenergiebeheer.nl, waarmee klanten zelfstandig kunnen beoordelen wat het gebruik van hun installaties is.

Congres over regelgeving klimaattechniek

Coos Schouten is een van de sprekers op het congres ‘Ken de wetten, pak je kansen’. U kunt tijdens dit congres kennis en ervaring uitwisselen over regelgeving met betrekking tot klimaattechniek (zoals onder andere de nieuwe BENG-regels, ERP, Breeam en Ecodesign) en hoe u hieraan kunt voldoen. Het congres wordt door RCC K&L en de KNVvK (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude) georganiseerd en vindt op 24 november plaats bij Burgers Zoo in Arnhem.

U kunt hier het programma van het congres en raadplegen en u aanmelden.

Reageer op dit artikel