nieuws

Nieuwe editie Vakblad Warmtepompen

Geen categorie

Nieuwe editie Vakblad Warmtepompen

Vandaag verschijnt de nieuwe editie (nummer 05 2016) van Vakblad Warmtepompen. Naast nieuws en achtergrondartikelen over innovaties staat in de nieuwste editie onder andere een interview met Felix Lacroix, programma-adviseur bij RVO. Bij de papieren versie van het blad wordt bovendien de Marktgids Warmtepompen 2016/2017 meegestuurd

 

In Vakblad Warmtepompen 05 2016 onder andere de volgende onderwerpen:

• Interview met Felix Lacroix (RVO)
“In Denemarken mag sinds 2013 geen op olie of gas gestookte HR-ketel meer in nieuwe gebouwen worden geplaatst. Met die maatregel blijft Denemarken koploper als duurzaam energieland. Dit soort visionaire maatregelen kunnen we in Nederland goed gebruiken.”

• Energiepalen: fundering en bronsysteem
“Door heipalen al bij de productie te voorzien van lussen wordt met het heien van de fundering
tegelijk ook een bronsysteem aangelegd: een kosten-, tijd- en ruimtebesparende methode.”

• WarmteWinMuur als bron voor warmtepomp
‘De WarmteWinMuur onttrekt warmte aan de omgevingslucht en transporteert hem via glycolvoerende leidingen naar een warmtepomp. Deze pomp onttrekt circa 4 graden warmte aan de leidingen; het 4 graden koudere glycol gaat terug naar de muur en naar de buffer die is aangebracht onder de vloer.’

Vanaf donderdag 20 oktober 2016 is de nieuwe editie ook online te vinden. Om hier toegang toe te krijgen, kunt u zich aanmelden via de website

Reageer op dit artikel