nieuws

Heat Roadmap Europe 4: Eerste resultaten staan online

Geen categorie

Heat Roadmap Europe 4: Eerste resultaten staan online

Heat Roadmap Europe 4 (HRE4) is een EU-project dat de verwarmings- en koelingsector in Europa bestudeert. Daarbij worden de gevolgen van energie-efficiëntie voor zowel de vraag- als aanbodzijde in kaart gebracht, in termen van energiegebruik, milieubelasting en kosten.

HRE4 loopt inmiddels acht maanden. Op de website van het project zijn nu de eerste versies geplaatst van de ‘Thermal Atlasses’ van de veertien deelnemende landen, waaronder Nederland.
De eerste resultaten van de ‘Resources Map’ kunnen (in PDF) worden gedownload vanaf http://heatroadmap.eu/resourcesbycountry.php, door op het land van keuze te klikken. De uiteindelijke interactieve versies (die ook de verwarmings- en koelingvraag, de bronnen, en de beschikbaarheid van overtollige en hernieuwbare warmte en toekomstige stadsverwarmingsystemen tonen) zijn eind 2016 beschikbaar.

Voor meer informatie of aanmelden voor de projectnieuwsbrief kunt u terecht op de website van Heat Roadmap Europe of contact opnemen met Vincenzo Belletti van de European Heat Pump Association (EHPA).

Reageer op dit artikel