nieuws

EPEE roept op tot versterking kwaliteit binnenklimaat

Geen categorie

EPEE roept op tot versterking kwaliteit binnenklimaat

Het European Partnership for Energy and the Environment (EPEE) heeft een document ondertekend waarin wordt opgeroepen tot de versterking van de kwaliteit van het binnenklimaat. In het document, dat door verschillende partijen uit de klimaatindustrie is opgesteld, wordt opgeroepen om systemen te promoten die zowel voor een hoogkwalitatief binnenklimaat als een lager energiegebruik zorgen.

Samen met partners uit de industrie wijst EPEE in het document op de noodzaak van regelmatige inspectie van verwarmings- en airconditioningsystemen, en op het belang van voortdurende bewaking van technische bouwsystemen. Om voldoende aandacht aan beide aspecten te geven, zou het gebruik van vraaggestuurde ventilatie- en airconditioningsystemen moeten worden gepromoot in de herziene EPBD (Energy Performance of Buildings Directive = EU Richtlijn Energieprestatie Gebouwen) .

Oproep tot meer aandacht voor binnenklimaat

De ondertekenaars van het document doen en beroep op de Europese Commissie om de volgende punten bij het behandelen van de EPBD en aanverwante energie-wetgeving te overwegen:

1. Zorg voor betere handhaving en herinrichting van de herziene EPBD, zodat er regelgevende voorwaarden voor een beter binnenklimaat komen.

2. Zorg voor regelmatige inspecties en voortdurende bewaking van technische installaties om de beoogde binnenklimaat-parameters te monitoren.

3. Voeg verwijzingen over het binnenklimaat toe in relevante wetgeving, zoals de herziene EPBD.

4. Maak opiniemakers en het publiek bekend met de voordelen van een beter binnenklimaat.

Congres over regelgeving klimaattechniek

Voor wie meer wil weten over de EPBD en zich op de hoogte wil stellen van alle andere relevante regelgeving op het gebied van klimaattechniek (zoals onder andere de nieuwe BENG-regels, ERP, Breeam en Ecodesign), organiseert vakblad RCC K&L samen met de KNVvK (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude) op 24 november het congres ‘Ken de wetten, pak je kansen’.
Lees hier meer over dit congres
.

Reageer op dit artikel